ŽELITE DA VAM AUTOMOBIL UVEK LEPO MIRIŠE? Neophodne su vam ove DVE STVARI!

Napravite sami prirodan miris za auto koji vas neće koštati pubo, a gotov je za 5 sekundi.

Sve što vam treba je drvena štipaljka za veš i eterično ulje po želji. Štipaljku natopite sa nekoliko kapi ulja pa je pričvrstite na otvor za ventilaciju, gde se i inače stavljaju kupovni tečni mirisi za automobil. 

Zahvaljujući protoku vazduha miris će se proširiti po unutrašnjosti automobila.

Kako bi vam vožnja bila što ugodnija i manje stresna, izdvojili smo 5 eteričnih ulja koja deluju opuštajuće, antistresno i smanjuju napetost i sadrže ekstrakte sledećih biljaka.


Da li znate KOLIKO ČESTO TREBA BRISATI PRAŠINU u kući?ESCAJG ĆE BITI KAO NOV! Evo kako da očistite posuđe na potpuno prirodan i bezbedan način!

ESCAJG ĆE BITI KAO NOV! Evo kako da očistite posuđe na potpuno prirodan i bezbedan način!

pexels.com

Citrusi imaju umirujuć miris

1. Crvena mandarina sadrži male količine N-metilantranilata koji pokazuje snažna umirujuća svojstva. Umanjuje nemir, naročito kod hiperaktivne djece i pomaže kod nesanice, stresa i depresije.

 
2. Manuka deluje umirujuće, smanjuje stres i napetost, ublažava bolove i opušta napetost u mišićima.

3. Limunska trava smanjuje glavobolju i migrenu i ublažava grčeve u mišićima tako što smanjuje stres u tkivu i pomaže opuštanje mišića.

4. Lavanda, između ostalog, pomaže kod glavobolje, migrene i astme, a oteraće i insekte koji mogu da zalutaju u automobil.
 
5. Arapski jasmin deluje smirujuće i pomaže kod anksioznosti. Lepo se kombinuje s citrusima i drvenastim uljima poput plavog čempresa i sandala.