Vlasti Sorenta zabranile bikini

Gradonačelnik živopisnog primorskog grada Sorenta, koji se nalazi na jugozapadnoj italijanskoj obali, Masimo Kopola, uveo je novi kodeks oblačenja.

Novo pravilo u Sorentu zabranjuje turistima da šetaju u bikiniju, te bi ukoliko prekrše ovu zabranu mogli da budu kažnjeni do 500 evra, a na meti su se našli i turisti koji šetaju bez majice.

– Kopola je rekao novinarima da oskudno obučeni turisti izazivaju „nelagodnost lokalnim stanovnicima – prenosi britanski Tajms.

foto: printscreen

Kaže da želi da se suzbije sa „široko rasprostranjenim nepristojnim ponašanjem” koje „većina ljudi smatra suprotnim pristojnosti i koja karakteriše civilizovani suživot”.

– Nastavak tolerisanja ovakvog ponašanja, kao i izazivanje nelagodnosti među stanovništvom i među posetiocima, moglo bi da dovede do negativnog suda o kvalitetu života u našem gradu, sa posledicama po njegov imidž i po turizam – dodao je Kopola.

Sorento
foto: printscreen

Lokalni novinar Maks Tamanti nazvao je grupe turista u bikiniju i bez majice „stravičnom povorkom” i rekao da pretvaraju grad u scenu iz Danteovog pakla. Sorento je popularna stanica na obali Amalfi, omiljena među uticajnim ljudima i mladim parovima.

(Kurir.rs)

Bonus video:

Nataši Bekvalac na more došla sestra Kristina

00:05

Nataši Bekvalac na more došla sestra Kristina


Kurir
Kurir / infomart