Vladimir Luković na saslušanju u Banjaluci opisao kako je dilovao marihuanu

IZNEO SVE DETALJE DILERSKE MREŽE: Vladimir Luković na saslušanju u Banjaluci opisao kako je dilovao marihuanu

Foto:

Vladimir Zečić, koji je ranije najavio priznanje krivice i sklapanje sporazuma sa tužilaštvom, tokom svedočenja izneo je sve detalja o tome kako su radili, piše Srpskainfo.

Zanimljivo je da je na samom početku ročišta rekao da ne poznaje prvooptuženog u ovom predmetu Milorada Vukovića Luisa.

Osim njih dvojice u ovom predmetu sudi se i Luki Brkoviću, Filipu Bojiću, Goranu Đurica, Aljoši Mariću i Saša Mirković. Oni se terete da su od kraja 2019. do decembra 2021. godine nabavljali i prepodavali kokain i marihuanu.

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje/Ilustracija

Tokom svedočenja Zečić je ispričao da su mu pakovanja po pola kilograma marihaune najčešće donosili ispred policijske akademije u Banjaluci, pošto živi u blizini.

Takođe, rekao da je drogu pakovao u pvc vrećice i da je 3,5 grama prodavao za 50 maraka.

Krajem 2019. ili početkom 2020. godine dogovorio sam se Aljošom Marićem i Sašom Mirkovićem da uđemo u posao oko prodaje marihuane u Banjaluci. Svidio mi se dogovor koji smo imali, a to je da drogu ne pakujemo u papir, nego u vrećice, da je uvek ima na stanju i slično – ispričao je Zečić.

Kaže da je taj plan oko prodaje droge osmislio Marić, a da je njegova uloga uglavnom bila da pakuje i prodaje marihuanu.

– Oni su je nabavljali, ja sam pakovao i prodavao. Nekada su i oni sa mnom je merili i pakovali u vrećice. Takođe, ako ja nisam bio u mogućnosti oni su je ponekad prodavali. Sa mušterijama sam uglavnom komunicirao preko aplikacije „signal“, a koja automatski briše poruke. Većinu mušterija su oni preporučili i ja ih nisam sve znao – ispričao je Zečić i dodao da su pola kilograma droge plaćali 1.500 evra.

Na pitanje tužioca od koga su oni nabavljali drogu, Zečić se nije mogao precizno izjasniti. Tokom svedočenja ispričao je da je čuo da Mirković tu osobu naziva nekada Filip, a nekada Bojić.

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Lisice i čekić/Ilustracija

Iako je tokom istrage rekao da se radi o Filipu Bojiću (jedan od optuženih) danas to sa sigurnošću nije mogao potvrditi u sudnici.

Kaže da je posle nekog vremena prestao raditi sa Aljošom i Sašom, a da je posle toga drogu nabavljao od Luke Brkovića.

Drogu je, ističe, prvi put kupio direktno od Brkovića, a kasnije mu je donosio Marjanović.

– Dogovor je bio da svake dve sedmice mi donose po pola kilograma, a ja bih svake subote davao novac Brkoviću. Kada sam uhapšen sredinom aprila 2021. godine od mene je oduzeto oko 400 grama marihaune – rekao je Zečić.

Dodaje da kada je izašao iz policije da je do njega došao Brković i da mu je rekao da se nakupilo ko 10.000 maraka duga i da to mora vratiti, ali da mu nije pretio.

Kaže da je tada „pukao“, da je čak i policijsku akademiju gađao noževima, te završio na psihijatriji.

Posle dva meseca dug sam vratio tako što je majka prodala automobil „golf 5“ za 5.000 KM i otac je dodao još 5.000 maraka. Novac sam predao Marjanovićevoj devojci – istakao je Zečić.

Rekao je da je prodavajući drogu za Brkovića zaradio ukupno 13.500 maraka, a od tog iznosa je 6.250 KM dao njemu.

Foto: Tanjug/MUP Srbije

Laboratorija marihuane/Ilustracija

Tužilac Dalibor Vrećo mu je pročitao zapisnik gde je između ostalog naveo da su Marić i Mirković nastavili prodavati drogu, kada je on prestao raditi sa njima, a kada je on uhapšen da su je zapalili, a jedan deo dali prijatelju kojeg su zvali „Gagi“, a koji ju sakrio na Manjači.

Na kraju ročišta tužilac Dalibor Vrećo rekao je da su sklopljeni sporazumi o priznanju krivice sa Petrom Marjanovićem i Vladimirom Zečić.

Za sutra je zakazano njihovo razmatranje u Okružnom sudu u Banjaluci.

Marjanović je na prošlom ročištu takođe sve priznao i ispričao za koga je radio i na koji način su prodavali marihuanu, prenosi Blic. 
Republika / infomark