VIKTOR ŽELI DA ŽIVI! Hitno potreban novac za lečenje bebe Viktora Stanisavljevića obolelog od NEUROBLASTOMA!

Mali Viktor je rođen kao jaka i zdrava beba. U prvim mesecima života imao je problema sa alergijama koje je njegov organizam sam na kraju prebrodio.

Početkom juna 2022. godine, Viktor počinje da ima skoro svakodnevno blago povišenu temperaturu.

Kako je krvna slika bila uredna, urin kao i svi drugi opšti nalazi, bez ikakvih drugih simptoma pripisivali su to velikim vrućinama, rastu zubića, naročito zbog toga što je Viktor svakodnevno bio veseo i činilo se – pun snage.

Međutim, posle dve nedelje temperatura je počela drastično da mu skače i krvna slika se pogoršala. Osim povišenog CRP i pada hemoglobina ničeg sumnjivog nije bilo.

Dobio je antibiotike, međutim ni posle 5 dana mu nije bilo bolje nakon čega dobija uput za Institut za majku i dete.

Hospitalizivan je isto veče sa dijagnozom upale pluća i uvećanjem limfnih žlezda.

Na odeljenju imunologije su radili svakodnevne testove, primao je terapiju i bio sve gore i gore. Nakon punkcije koštane srži urađena je i operacija i izvađena mu je limfna žlezda koja je poslata na biopsiju.

Prebačen je na odeljenje hematologije gde su čekali uspostavljanje dijagnoze.

Prve informacije su bile da je situacija jako ozbiljna, da su ćelije maligne ali da se čeka konačna dijagnoza koja je ubrzo i stigla – Neuroblastom, 4 stepen.

Primarni tumor veličine oko 10cm pronađen je u stomaku, dok su metastaze pronađene i u glavi i vratu.

Zbog ozbiljnosti bolesti, loših rezultata i proširenosti malignih ćelija, jedina šansa za Viktora je lečenje u inostranstvu, visoke doze terapija i kasnije oporavak organizma.

Sredstva su potrebna za lečenje, putne troškove I troškove smeštaja.
Republika / infomart