VAŽAN RAZGOVOR! Vučić razgovarao sa predsednikom Islamske Republike Iran

Predsednik Vučić je u razgovoru istakao da je Srbija zainteresovana da sa Iranom razvija saradnju u oblastima u kojima za to postoje realne mogućnosti i obostrani interes. On je izrazio nadu da će ova godina, kada dve zemlje obeležavaju 85 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, obilovati dobrim primerima saradnje i češćim kontaktima dveju strana. S tim u vezi je izdvojio oblasti sa velikim mogućnostima za saradnju, poput poljoprivrede i prehrambene industrije, kao i različite proizvodne delatnosti, građevinarstvo, rudarstvo i energetiku i informacione tehnologije, ne izostavivši ni obrazovanje, kulturu i sport.

Predsednik Vučić je naglasio da je Srbija iskreno zahvalna Iranu, koji, uprkos velikim pritiscima, svoje prijateljstvo pokazuje principijelnim stavom o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, kao i podrškom po ovom pitanju.

Predsednik Raisi je rekao da će Iran ostati dosledan poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije i nastaviti da u tom smislu podržava našu zemlju u međunarodnim organizacijama. On je potvrdio opredeljenje Irana da razvija svestrane odnose sa Srbijom i zahvalio predsedniku Vučiću za angažovanje na razvoju bilateralne saradnje.


Lele, lele, pa ne ide, odanusmo, ali ne ide! Predsednik Vučić jednim potezom oduševio sve na skupu u Merošini!(VIDEO) NA IZBORIMA SE BIRA IZMEĐU BUDUĆNOSTI I ONIH KOJI BI SRBIJU DA VRATE U PROŠLOST! Posle svih napada pokazaćemo im da DELA I ISTINU NE MOGU DA POBEDE!

(VIDEO) NA IZBORIMA SE BIRA IZMEĐU BUDUĆNOSTI I ONIH KOJI BI SRBIJU DA VRATE U PROŠLOST! Posle svih napada pokazaćemo im da DELA I ISTINU NE MOGU DA POBEDE!

Dvojica sagovornika su izrazili nadu da će uskoro biti realizovani ranije planirani međudržavni kontakti i razmena poseta na visokom nivou.
Dvojica državnika su razgovarali i o aktuelnim zbivanjima na svetskoj političkoj sceni.

Pratite nas na društvenim mrežama