Usaglašenost u oblasti sistema obezbeđivanja na najvišem nivou

ICAO, specijalizovana organizacija Ujedinjenih nacija, čija je uloga da kreira i modernizuje standarde i preporuke u međunarodnom vazduhoplovstvu, sa ciljem da se obezbedi bezbedan, efikasan i uređen razvoj vazduhoplovstva, ne pravi razlike između država, već ocenjuje nivo primene propisanih standarda. 

Postignut rezultat usaglašenosti od 94,73%, predstavlja poboljšanje od 23,89 % u odnosu na proveru koja je obavljena 2010. godine, i potvrdu da je Direktorat proteklih godina napravio veliki napredak u oblasti obezbeđivanja u vazduhoplovstvu. Istovremeno, to je i svojevrsno priznanje našem timu i garancija da su putnici u vazdušnom saobraćaju Srbije bezbedni i da dobijaju uslugu na najvišem mogućem nivou.

ICAO provera je na najkonkretniji način pokazala napredak celokupnog sistema obezbeđivanja i olakšica u vazduhoplovstvu Republike Srbije, i predanost u radu svih državnih organa i vazduhoplovnih subjekata nadležnih za oblast obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju. 

U narednom periodu Direktorat civilnog vazduhoplovstva će zajedno sa Ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture uložiti dodatne napore, da svojim nadzorom pomogne vazduhoplovnoj industriji da održi visok nivo primene standarda obezbeđivanja u vazduhoplovstvu i olakšica u vazdušnom saobraćaju. 
Republika / infomart