Unuka napisala baki UPUTSTVO za korišćenje mobilnog i postala HIT! Svi su počeli da ga KRADU!

Gotovo da nema onog ko u svom okruženju nema neku stariju osobu kojoj mora svako malo da objašnjava kako se koristi moderna tehnologija, posebno pametni telefoni.

S obzirom na to da se mobilni telefoni odavno ne koriste na način na koji su se ranije koristili, starijim osobama je teško da se u tome snađu, te često zovu u pomoć svoju decu ili unuke da im drže “kurs” kako koristiti moderan telefon, ili kako ga većina njih zove – “telefon na tač”.

foto: EPA/Ilustracija

Jedna korisnica Tvitera ima baš ovu situaciju, a način na koji je ona svojoj baki napravila uputstvo za korišćenje pametnog telefona za kratko vreme postalo je hit na ovoj društvenoj mreži.

Naime, njeno uputstvo sadrži detaljno objašnjenje osnovnih funkcija – od punjenja i otključavanja telefona do slanja poruka i pozivanja, a koliko je korisno ostalim tviterašima koji i sami imaju problem da objasne svojim ukućanima gde i šta da pritisnu, govori skoro pet hiljada lajkova i desetine komentara.

“Ovo se zove ljubav”, “Ko zna kakve ćemo mi skalamerije morati da učimo kad zađemo u njihove godine”, “Ovo je super. Snimi kao pdf i šalji nam svima, svi imamo po jednu babu učenicu”, “Sjajno! Bravo”, “Ovo je bolje od bilo kog uputstva”, “Ovo je predivno”, pisali su korisnici.

Neki su priznali da su i sami ranije pisali slična uputstva za daljinske upravljače i stare telefone, dok su drugi, zahvalni za detaljna i korisna objašnjenja, odlučili da “ukradu” ovo.

(Kurir.rs)

Bonus video:

NE ZNAM KOGA OVE DEVOJKE GLEDAJU! Cela regija bruji o komentatoru iz Bosne: U toku prenosa govorio šta ko od igrača voli

00:59

NE ZNAM KOGA OVE DEVOJKE GLEDAJU! Cela regija bruji o komentatoru iz Bosne: U toku prenosa govorio šta ko od igrača voli


Kurir