UMRO MILAN POPOVIĆ! Srbija ostala bez još jednog velikog čoveka!

U Beogradu je danas posle kraće bolesti preminuo Milan Popović (76), poznati i ugledni višegodišnji rukovodilac u Resoru MUP Srbije Državne bezbednosti u Loznici, Šapcu i Valjevu, koji je, pre dolaska u službu, bio poznat i omiljen, prvo, kao učitelj u Jadru, a potom i kao socijalni radnik.

Tokom bogate karijere u DB Srbije, ostao je upamćen kao jako profesionalan, savestan, stručan, državotvoran i čestit i pošten čovek i kao profesionalac i kao rukovodilac pod čijim je okriljem stasalo više generacija pripadnika te službe, koja je kasnije prerasla u BIA.

Posebno je bila značajna njegova uloga u  vreme dramatičnih događaja na levoj obali Drine i kraj nje, devedesetih godina, kada se vodila bitka da se ratnih vihor u neposrednom okruženju, što manje negativno odrazi na ovaj deo Srbije ali i na Srbiju. Bio je čovek i službenik i rukovodilac koji je brinuo o državni, poslovima, ali i o ljudima, što je osobina koju je poneo iz  rodoljubive i pravdoljubive porodice, iz sela Bradića, podno Cera, ali i iz rada kao učitelj i socijalni radnik.

I u poslu, i u gradovima u kojima je službovao, bio je omiljen i poštovan od mlađih kolega, posebno, ali i drugih ljudi najrazličitijih zanimanja i opredeljenja.

Druželjubiv, inteligentan, šarmantan i lucidan bio je od onih ljudi, koji su, i posle penzije u koju je otišao 2000 godine, bio je drag sugrađanin, koji je išao vedra čela, ne strepeći nikad,  što nije slučaj baš sa svim pripadnicima nekadašnje SDB, pišu Novosti.

Radeći težak, odgovoran, često nezahvalan posao, kako kažu oni koji su ga znali, „uvek je govorio da posle svega i pre svega treba da bude čovek sa svim onim što krasi njegovo ime“.
Republika / infomart