U HORGOŠ STIGAO I MINISTAR GAŠIĆ! Pripadnici žandarmerije na terenu, uhapšeno 100 migranata

Preko 100 lica je privedeno. Vrši se pretraga terena u širem području Horgoša i Subotice.

Kako saznajemo, na terenu, na području Subotice je i ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, kako bi pružio podršku pripadnicima MUP koji se svakodnevno suočavaju sa iregularnim migrantima i kriminalnim grupama krijumčara ljudi.

Takođe, ministar Gašić je na licu mesta i kao podrška građanima Subotice, Horgoša i okolnih mesta, kako bi ih uverio da je policija uvek tu da zaštiti njih i njihovu imovinu.

Lokacije sa kojih se sklanjaju ilegalni migranti si Bačka, Morohalomski i Sutonski put. Pretpostavlja se da je tamo više stotina migranata.

Podsetimo, vatreni obračun migranata dogodio se sinoć u ranim večernjim satima. 

Lokalni mediji na mađarskom preneli su da su ulice Akakos i Kerteš zatvorene nakon pucnjave i da je vojska došla na mesto incidenta. Vest su za panonrtv.com potvrdili i lokalni funkcioneri koji su tvrdili da je policija čekala pojačanje, ali da je situacija brzo bila pod kontrolom.

Puškaranje se prema navodima portala magyarszo.rs moglo čuti širom sela.

U pretrazi se koriste dronovi i svi drugi vidovi sredstava u cilju pronalaženja obe grupe lica, koji su prošle večeri pucali jedni na druge. Nema povređenih državljana Srbije, građana koji žive na području Horgoša i da oni nisu bili ugroženi ni u jednom trenutku.
Republika / infomark