TRLJAJU RUKE, ZVEZDA I PARTIZAN JURE MILIONE! Imaju priliku da dodatno napune kase!

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana u prilici su da u narednih desetak dana svojim klubovima donesu zaradu od 2,8 miliona evra!

Crveno-beli će u četvrtak (21.00, Arena 1 premium) gostovati Rendžersu u prvom meču osmine finala Lige Evrope. Revanš je sedam dana kasnije na “Marakani”, i ako se plasiraju u četvrtinu finala takmičenja, dobiće od Evropske fudbalske unije (UEFA) 1.800.000 evra. Kad je reč o crno-belima, oni u četvrtak (18.45, Arena 1 premium) dočekuju Fejenord u meču osmine finala Lige konferencija, a revanš je sedam dana kasnije u Roterdamu. Ukoliko prođu dalje, inkasiraće milion evra.

ZARADA CRVENE ZVEZDE U EVROPI OVE SEZONE

Plasman u Ligu Evrope 3.630.000 evra
Tri pobede u grupi 1.890.000 evra
Dva remija u grupi 420.000 evra
UEFA deonice po desetogodišnjem učinku 1.848.000 evra
Prvo mesto u grupi 1.100.000 evra
Plasman u osminu finala Lige Evrope 1.200.000 evra
Preraspodela sredstava na osnovu učinka u grupi 246.522 evra
UKUPNO 10.234.522 evra
 

Premašili očekivanja

Finansijski direktor Crvene zvezde Marko Petrović i generalni direktor Partizana Miloš Vazura ističu da su već zadovoljni zaradom od evropskih takmičenja ove godine.

Srpski šampion već je zaradio od UEFA ove sezone 10.234.522 evra, a Prema Petrovićevim rečima, očekivanja su prevaziđena.

Kada smo letos pravili projekciju, nismo sa sigurnošću računali da ćemo se plasirati u osminu finala u Evropi, tako da smo na drugačiji način zatvarali finansijsku konstrukciju. Ono što je tim napravio na međunarodnoj sceni ove sezone sa sportske strane je fantastično, a rezultate je pratila i finansijska dobit. Sve dalje što bude urađeno premašuje naša početna očekivanja – kaže Petrović za naš list.

On veruje da će od prodaje karata i propratnih segmenata Zvezda zaraditi još oko milion evra.

– U grupnoj fazi na meču sa Ludogorecom nije bilo publike zbog kazne UEFA, a ljudima koji su kupili kartu za taj meč nije vraćen novac, tako da će te ulaznice važiti za utakmicu sa Rendžersom. U pitanju je oko 9.000 karata, dok ćemo ostale prodavati normalno. Većina navijača koji dođu na utakmicu potroši novac ili u zvaničnoj prodavnici kluba ili na hranu i piće na stadionu. Očekuje se oko milion evra dodatne zarade od duela u Beogradu – zaključuje Petrović.

Starsportphoto

 


ZVEZDA SE MOMENTALNO OGLASILA! PLJAČKA u Subotici! Režiser IŽIVLJAVANJA je Piksi, a glavni akter Lazar Lukić!

ZVEZDA SE MOMENTALNO OGLASILA! PLJAČKA u Subotici! Režiser IŽIVLJAVANJA je Piksi, a glavni akter Lazar Lukić!


NASTAVLJA SE ŠAMPIONSKA TRKA! Partizan na TEŠKOM ISPITU u Subotici! Zvezda slavi ROĐENDAN protiv Novog Pazara!

NASTAVLJA SE ŠAMPIONSKA TRKA! Partizan na TEŠKOM ISPITU u Subotici! Zvezda slavi ROĐENDAN protiv Novog Pazara!

Rikardo ne igra

Crno-beli su takođe u dobroj poziciji, s tim da su u takmičenju u kojem oni učestvuju nagrade nešto manje. Klub iz Humske zasad je zaradio 6.712.522 evra i ima priliku da dođe do dodatnih milion. Generalni direktor Vazura kaže da ga najviše raduje sportski uspeh, a finansije su propratni deo toga.

– Poznato mi je da se za četvrtinu finala dobija miliona evra od UEFA, mada nama to nije glavni motiv. Lepo je što postoje nagrade, ali najvažnije nam je da ekipa igra dobro i pobeđuje. Fejenord igra odlično i siguran sam da će doći u Beograd sa namerom da pobedi, ali i mi imamo isti cilj. Žao mi je što zbog kartona neće moći da igra Rikardo, ali i dalje sam ubeđen da možemo do pobede – kaže Vazura.

Starsportphoto

 

 

ZARADA PARTIZANA U EVROPI OVE SEZONE

Plasman u Ligu konferencija 2.940.000 evra
Dve pobede u grupi 1.000.000 evra
Dva remija u grupi 322.000 evra
UEFA deonice po desetogodišnjem učinku 979.000 evra
Drugo mesto u grupi 325.000 evra
Plasman u šesnaestinu finala Lige konferencija 300.000 evra
Plasman u osminu finala Lige konferencija 600.000 evra
Preraspodela sredstava na osnovu učinka u grupi 246.522 evra
UKUPNO 6.712.522 evra

On se nada da će biti lepo vreme, kako bi navijači napunili stadion.

Cene karata su simbolične i stvarno nam je stalo da dođe što više navijača. Oni su naša snaga i lakše je igrati kad imate podršku sa tribina – jasan je Vazura.

Možemo do 9. mesta na rang-listi UEFA

Duplim pobedama u osmini finala evropskih takmičenja Crvena zvezda i Partizan doveli bi Srbiju na deveto mesto rang-liste UEFA. Pobede u Ligi Evrope donose po dva boda, plus klub koji se plasira u narednu rundu takmičenja dobija dodatni bod. To znači da bi Zvezda pobedama donela pet bodova. U Ligi konferencija ne postoji bonus bod, tako da bi Partizan sa dve pobede doneo četiri boda. Tih devet bodova delilo bi se sa četiri, što je broj predstavnika koje smo imali u Evropi ove sezone. Time bi se došlo do cifre 2,250. Kad se to doda na aktuelni koeficijent Srbije, koji iznosi 32,875, došlo bi se do 35,125 bodova. To je dovoljno da Srbija preskoči Rusiju i Škotsku i sa 11. stigne na devetu poziciju.

Bonus video

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer / Infomark