Šta sve reševa običan SAPUN?


Zaglavila vam se fioka, nervira vas stalno škripanje vrata ili vam se prsten zaglavio na prstu? Te probleme za tren oka može da reši običan sapun.

Bez obzira na to koji tip sapuna više volite da koristite za pranje ruku, dobro je da u kući imate čvrst sapun koji osim za pranje ruku možete da koristite i za druge namene.

Za šta možete da koristite sapun?

Olakšajte otvaranje i zatvaranje fioka

Ako vaše fioke na nekom komadu nameštaja glave ili se teško otvaraju ili zatvaraju, utrljajte suvi komad sapuna na njihove stranice i donje klizače. To posebno dobro funkcioniše s drvenim fiokama. Nakon ovog tretmana opet će se otvarati bez muke.

Pročitajte još: KAKO SE PIŠE: Kako se kaže “BESNIJI” ili “BEŠNJI”, “TESNIJI” ili “TEŠNJI”? Većina nije sigurna

Koristite ga kao jastučić za igle

Kada nešto šijete ručno, koristite komad sapuna kao jastučić za igle. Tako će vam igle uvek biti pri ruci, a istovremeno će tokom šivenja lako i jednostavno kliziti kroz sve vrste tkanina.

Sprečite da vam ljubimci uništavaju nameštaj

Pokazalo se da kućni ljubimci koji žvaču ili grizu nameštaj ne vole ukus sapuna. Kako biste ih sprečili da unište kauč ili neki drugi kućni predmet, istrljajte ga sapunom. Miris će ih odbiti i štenci će odustati od namere da uživaju grickajući neki od njih.

Popravite bravu koja glavi

Ako vam ključ zapinje u bravi ili imate utisak da se teško okreće, protrljajte ga o komad suvog sapuna. Zatim ključ vratite u bravu i otključajte i ponovo zaključajte nekoliko puta dok se ne otvori glatko.

Zaustavite škripanje šarki

Navlažite komadić sapuna, ugurajte ga između dovratnika i šarke koja škripi pa nekoliko puta otvorite i zatvorite vrata. Takođe možete utrljati suvi sapun direktno na šarku i nakon toga bi iritantni zvuk trebalo da nestane zauvek.

Pročitajte još: “Znali smo šta treba da uradimo”: Tri cimera su kupila stari kauč na rasprodaji, a ono što je usledilo ostavilo ih je BEZ TEKSTA (VIDEO)

Zaustavite škripanje podnih daski

Ako na terasi ili u kući kao podnu oblogu koristite podne daske, s vremenom bi mogle da počnu da škripe. Problemu ćete doskočiti ako navlažite komadić sapuna i nanesete ga u pukotine između škripavih podnih dasaka.

Skinite prsten s prsta

Ako se prsten teško skida s prsta ili se zaglavio, natrljajte što veći deo prstena i kožu oko njega suvim komadom sapuna. Zatim operite ruke i lagano pod vodom skinite prsten.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Novost / Infomark