SRPSKA VOJSKA MEĐU NAJMODERNIJIMA! Pomoćnik ministra odbrane najavio: Razvijaćemo borbene sisteme sa VEŠTAČKOM INTELIGENCIJOM!

Miloradović je to izjavio učestvujući na panelu “Besposadni siStemi i četvrta industrijska revolucija: Kako tehnologija oblikuje buduće sposobnosti”, održanom u sklopu najvećeg bliskoistočnog sajma posvećenog besposadnim platformama i tehnologijama.

Na sajmu UMEX, koji je otvoren danas i trajaće do srede, Jugoimport SDPR se predstavio video projekcijom besposadnim robotizovanim borbenim vozilom Mali Miloš.

Miloradović je na panelu rekao da ono predstavlja korak u pravcu razvoja i uvođenja u upotrebu takvih sistema koji će delovati u sastavu formacija borbenih sistema sa ljudskom posadom koji će ih kontrolisati, ali će takođe imati određeni nivo samostalnosti.

“Za takve robotizovane besposadne sisteme je relevantna većina tehnologija koje se trenutno razvijaju za unapređenje posadnih borbenih sistema. To su novi elektronski sistemi i materijali koji će omogućiti napredne oblike kamuflaže čiji cilj je…