ŠOK PRIZNANJE NOVAKA, NIJE ŽELEO DA IDE U AUSTRALIJU! A onda se ovo desilo u decembru!

BBC je na svom portalu objavio audio zapis razgovora Amola Radžana i Novaka Đokovića koji je trajao 39 minuta i 20 sekundi, dok je onaj koji je emitovan na prvom kanalu ovog medija trajao 25 minuta, pa neke delove intervjua nismo čuli.

Novak govorio o bombardovanju 1999. godine, ali i da mu nisu dozvolili da priča sa izbeglicama u hotelu u Melburnu.

U intervjuu koji je emitovan na televiziji nije se moglo čuti da se Srbin pomirio sa tim da neće ići u Australiju.

Starsportphoto

Novak Đoković

Bio sam spreman da ne odem u Australiju, koliko god ja voleo tu zemlju, koliko god voleo da igram tamo. Bila je to veoma teška odluka. Shvatio sam da sa odlukom (o vakcinaciji) koju sam doneo, znao sam da će biti i posledica. A posledice su – da ne idem u Australiju. Bio sam spreman na to! A onda se desilo da je u decembru, mislim da je druga nedelja decembra bila, stiglo cirkularno pismo da oni koji su nedavno imali kovid mogu da zatraže medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije za dolazak u Australiju – kazao je za BBC Novak Đoković.


ĐOKOVIĆ KONTAKTIRAO KIRJOSA! Australijanac ovim potezom oduševio sve Novakove navijače

ĐOKOVIĆ KONTAKTIRAO KIRJOSA! Australijanac ovim potezom oduševio sve Novakove navijače


SKANDAL TRESE ŠPANIJU! Podržao Đokovića pa DOBIO OTKAZ!

SKANDAL TRESE ŠPANIJU! Podržao Đokovića pa DOBIO OTKAZ!

Bio je Novak po dolasku u Australiju na udaru zbog vize, popunjavanja formulara. Novak je sve objasnio posle komentara voditelja Radžana “Greška u formularu za vizu je nekima delovala kao da se ti i tvoj tim poigravate s pravilima?”.

printscreen/bbc

 

– Razumem da ljudi misle da sam… kada se hronološki posmatraju stvari koje su jedine i imali priliku da vide, mogli su da pomisle sam ja možda prekršio pravila, da sam uradio nešto što ne treba, ali sam ja uvek radio ono što je trebalo. U Španiju sam ušao normalno, prošao kroz imigracionu zonu noseći svoj pasoš, bila je tu i moja porodica… Bio sam tamo na javnim mestima, tokom tih sedam do deset dana koliko smo tamo boravili. Da, formular za vizu je sadržao grešku, ali to je bila nenamerna greška, ljudska greška, osobe iz mog tima. Imam oko sebe ljude koji su zaduženi za logistiku, popunjavanje dokumenata. A osoba koja je to uradila, time se bavila mnogo godina. Ona je, prosto, štiklirala pogrešno polje na formularu. Kao što sam rekao ranije, i Savezni sud i ministar za imigracije su potvrdili da to nije bila namerna greška, već ljudska, a to nije uticalo na moju deportaciju iz Australije.