SLAGALICA DOMINIRA DRUŠTVENIM MREŽAMA! Svi jedva čekaju nove epizode jer takmičari umeju da budu URNEBES, a ovo su NAJVEĆI ispadi

Kviz Slagalica se emituje dugi niz godina, tačnije na programu je od 22. novembra 1993. godine, a imala je prvobitan naziv “Muzička slagalica”. Tokom tog dugog perioda, bili smo svedoci raznih zgoda i nezgoda u gotovo svakoj igri.

foto: Printscreen/Youtube

Čuli smo dosta smešnih odgovora, smešnih akcenata, jednostavno mnogo stvari koje su zabavljale publiku kraj malih ekrana koja mu je ostala verna skoro tri decenije što je veliki uspeh i čime je kviz dobio kultni status.

Divimo se znanju takmičara i njihovoj odvažnosti da se pojave na televiziji, ali volimo da vidimo i poneki “blam” koje obavezno osvanu na društvenim mrežama. Bilo da su u pitanju lapsusi i reakcije takmičara, pitanja i odgovori koji su nas sve zbunili, a bogami i “skandali” koje smo kadri da ne zaboravljamo tako lako.

Slagalica
foto: screenshot RTS

Četvrtfinale kviza “Slagalica” ,koje se odigralo 19. januara, mnogi su gledali u čudu jer je Arsenije Arsić odneo ubedljivu pobedu, a partija je, što bi mladi rekla bila “krindž” odnosno veoma neprijatna. Arsenije je na kraju i bio prvi pobednik ovogodišnjeg ciklusa.

Arsenije Arsić
foto: Printscreen/RTS

Student ekonomije je odigrao vrhunsku partiju protiv elektrotehničara i studenta Milana Đorđevića. Arsenije je na samom početku obećao da će “dati sve od sebe” i u startu, u prvoj igri, osvojio trideset poena, našavši iste reči kao i kompjuter. Razlog više da svi gledaoci počnu da navijaju za Milana, javio se već u drugoj igri i do kraja kviza, njegov protivnik Arsenije, jedva da mu je ostavio prostora da “pokupi” poneki poen.

Arselije je u finalu ciklusa uspeo da savlada Lazara Živkova, kada je nakon neizvesne borbe, posle samo jedne otvorene kolone dao tačno konačno rešenje cele asocijacije. Tako bi moglo da se opiše i čitavo njegovo učešće u popularnom kvizu, čiji je postao i šampion.

– Baš je išlo tečno, pomalo i suprotno mojim očekivanjima. Očekivao sam da će biti puno napetije, ali kada sam dobio podstrek u kvalifikacijama, u četvrtfinalu se to nastavilo. U polufinalu je bilo klimavo, ali neke stvari su doprinele tome da pobedim – rekao je mladić prilikom uručenja čeka u iznosu od 300.000 dinara

slagalica, Arsenije Arsić, Milan Đorđević
foto: Printscreen/Youtube/RTS

Prepričavala se i epizoda sa Branimirom u glavnoj ulozi. Naime, oni su igrali prvu igru i od ponuđenih slova bilo je neophodno složiti reč koja ima smisao. Voditeljka se obratila takmičarima nakon isteka vremena predviđenog za razmišljanje i uobičajeno upitala od koliko slova se sastoji njihova reč. Obojica su rekla “osam”. Potom je takmičaru koji ima prednost rekla: “Branimire, iznenadite nas.”

Slagalica, klošarka
foto: Printscreen/Youtube

I Branimir je doslovno iznenadio. Njegova reč od osam slova bila je “klošarka”.

Što je u prvi mah nasmejalo i voditeljku i njegovog suparnika. Ni reakcija voditeljke nije izostala koja je kroz smeh prokomentarisla: “Dobro, ne toliko iznenaditi”.

Slagalica, klošarka
foto: Printscreen/Youtube

Takođe, Branimir i Nedeljko su postali pravi hit na mrežama nakon emitovanja epizode kviza “Slagalica”.

Njih dvojica su u igri “Ko zna zna” navalili na tastere, kako bi se prvi javili za odgovaranje na pitanje. Branimir je odneo pobedu i tom prilikom je rekao:

“Nije bilo mnogo poena, bilo je jako teško. Trudili smo se da sto pre dođemo do mogucnosti da odgovaramo u “Ko zna zna”, budemo što brži pa i ako ne znamo odgovor” rekao je Branimir Arsić, koji je pobedio u prvoj emisiji.

Inače, Nedeljko Šujica pobedio je u 135. ciklusu Slagalice, a jedna scena iz popularnog kviza je tada postala hit na društvenim mrežama.

Nedeljko, koji je tada bio plavi takmičar, dao je tačno rešenje kolone A, što je bilo “riba”, i kolone B, što je bilo ,,veštica”.

Naravno, pokušao je da da i konačno rešenje, ali je njegovo rešenje nasmejalo neke ljude. Naime, Nedeljko je rekao “žena”.

Na kraju, Šujica je rešio asocijaciju, a konačno rešenje bilo je “lov”.

slagalica
foto: Printscreen/RTS

Svi se sećaju i genijalnog odgovra plavog takmičara, je imao lapsus u igri “Ko zna zna”, a snimak je tada postao viralan na društvenoj mreži Tviter.

Naime, dok je voditeljka čitala pitanje, on je sve vreme pokušavao da se javi prvi, jer je bio ubeđen da zna odgovor.

Pitanje je glasilo:

“Kojom rečju se na slovo “M” zovu pripadnici Crkve Isusa Hrista svataca poslednjih dana?”, glasilo je pitanje, a plavi takmičar se prvi javio i dao odgovor:

“Moroni”, što naravno nije bio tačan odgovor, izostavio je jedno svlovo a tačan odgovor je bio: Mormoni.

Slagalica
foto: Printscreen

U kvizu Slagalica je sve moguće, a ovog puta je do preokreta došlo, sportskim žargonom govoreći u poslednjim minutima.

Takmičar Aleksandar Simić je uspeo da u nekoliko sekundi da reši obe asocijacije i pobedi u ovoj epizodi četvrtfinala.

Slagalica
foto: Printscreen/RTS

Prva asocijacija je imala otvorene kategorije A i B, “Nadimak” i “Voz”, a konačno rešenje je bilo – Ćira. U drugoj asocijaciji, Aleksandar je rešio kategorije A i B, “Mokra gora” i “Zmija”, a konačno rešenje je bilo “Šargan”. Aleksandar je na kraju epizode pobedio Sinišu sa 274:228. Siniša Vulić je ostao upamćen kao jedan od pobednika drugog kviza, “Potera”.

slagalica
foto: Printscreen/RTS

Zaista je bilo mnogo zgoda i nezgoda u kvizu. Dragica Tanasković i Milena Ilić, rivalke iz prethodnog ciklusa takmičenja, ostaće upamćene po upornosti da kolonu u igri “Asocijacije” otvore istim, netačnim odgovorom, kao i promašajima u igri “Skočko”.

Jedan nesportski potez starijeg takmičara izazvao je pravu buru negativnih komenatra na Tviteru i napravio je pravu pometnju, a tviteraši su žestoko opleli po njemu.

Naime, revanš partija između dva takmičara bila je napeta, ali se završila vrlo nesportski, razlog tome je izjava crvenog takmičara Radomira Jocića na račun mlađeg protivnika Pavla Rupnika.

Slagalica
foto: Printscreen/RTS

Mladi Pavle je izborio prolazak u polufinale, a Radomir nije mogao da podnese poraz pa je rekao:

“Ja sam igrao sa trećinom gasa, vidi se po rezultatu. Sreća je odlučila, u asocijacijama. Najbitnija je sreća, u svim kvizovima”, rekao je poraženi i razbesneo tviteraše.

“Sram da ga bude zbog ovoga, a malom svaka čast, baš mi je bilo drago kad ga je dobio”, “Nikad ni za koga nisam navijala kao za malog. Em je presimpatičan, veoma kulturan, em mi je bilo bitno da pobedi starijeg gospodina”, “Seljačino, bravo mali”, samo su neki od komentara.

Bilo kako bilo, Slagalica i njeni takmičari privlače pažnju na ovaj ili na onaj način.

Šta je na vas ostavilo najjači utisak?

Slagalica
foto: Printscreen/Tviter

(Kurir.rs/A.M.)

Bonus video:

Jedinstvena usluga dostave u Srbiji! Možete dobiti knjigu iz biblioteke na kućnu adresu

02:21

Jedinstvena usluga dostave u Srbiji! Možete dobiti knjigu iz biblioteke na kućnu adresu


Kurir