“Samo želimo da završimo s tim!”

Zloglasni Malčanski berberin, tako nazvan zbog bolesnog običaja da svoje žrtve šiša pre nego što ih napadne, pokopan je na mestu koje mu je bilo i poslednje utočište pre nego što je nakon petnaestodnevne potere uhapšen. Naime, on se skrivao baš na seoskom groblju gde ga je 5. januara 2020. godine pronašla policija i privela pravdi.

Sahrani je prisustvovalo petnaestak ljudi, najuže rodbine i nekoliko komšija. Nailazak novinara prisutni su dočekali sa negodovanjem. Jovanovićev otac je zatražio od predstavnika medija da napuste groblje istakavši da su prošli velike muke, te da žele da budu pošteđeni od dalje pažnje javnosti.

Foto: facebook.com/Ninoslav Jovanovic/pixabay.com

Malčanski Berberin

Strašne stvari smo prošli, razumite nas. Želimo samo da ga na miru sahranimo i da završimo s tim – rekao je ovaj čovek. Ninoslavljeva majka je takođe zatražila da se o sahrani ne izveštava.

Niste mu dali mira dok je bio živ, pustite ga na miru sad kad je mrtav – rekla je ova žena.

Oko 12 časova puteljkom ka Malčanskom groblju protutnjalo je pogrebno vozilo koje je posmrtne ostatke čoveka koji je počinio jedan od najmonstrouznijih zločina na ovim prostorima, dopremilo do njegovog poslednjeg počivališta. Za njim su sa cvećem u rukama koračale dve meštanke Malče. Na pitanje novinara da li idu na Jovanovićevu sahranu odgovorile su potvrdno.

Znamo ga od deteta, on nije bio loš za nas. Nikad ništa loše nije učinio u selu a šta je radio tamo na strani, mi ne znamo – prokomentarisala je svoju odluku da prisustvuje Berberinovoj sahrani, jedna od njih.

Foto: ST/V. LUKIĆ

Selo Malča

Jovanović je avgusta prošle godine pravosnažno osuđen na doživotnu robiju čime je postao prva osoba u Srbiji kojoj je zbog monstrouznosti zločina, izrečena najteža kazna propisana Krivičnim zakonikom. On je 20. decembra 2019. godine u niškom naselju Brzi Brod oteo dvanaestogodišnjakinju koja je krenula u školu. Devet dana je najsurovije zlostavljao i izmicao poteri u kojoj su osim pripadnika MUP –a, učestvovali i vojska i veliki broj građana. Devojčica je pronađena devet dana kasnije u selu Pasjača dok je njen mučitelj uspeo da joj nedelju dana izmiče svojim goniocima. Tokom suđenja nije pokazao ni zrnce kajanja i služio se svim mogućim sredstvima kako bi izbegao kaznu, uključujući i brojne zahteve za izuzeće delilaca pravde. Ni nakon donošenja pravosnažne presude nije se smiro već je pokušao da je obori izjavljivanjem vanrednog pravnog leka koji je Vrhovni kasacioni sud odbio.

Foto: facebook.com/Ninoslav Jovanovic/pixabay.com

Malčanski Berberin

Jovanović će ostati zapamćen kao jedan od najmonstrouznijih prestupnika na ovim prostorima. Pre otmice devojčice, odležao je dvanaest godina robije zbog silovanja i pokušaja silovanja dveju maloletnica koje je takođe izvršio ubrzo nakon što je pušten iz zatvora zbog istovrsnih krivičnih dela. Njegova porodica je pokušala da za Jovanovića pronađe opravdanje ističući da je psihijatrijski bolesnik ali veštačenja nisu pokazala da je Malčanski berberin patio od bilo kakvog stanja koje bi uticalo na njegovu uračunljivost, prenosi Telegraf.rs.
Republika / infomark