SALE ŠOJIĆ U PARIZU – PROVOD O TROŠKU DRŽAVE: Bahati direktor se svima hvali da je gledao finale Lige šampiona!

Direktor preduzeća “Aerodrom Nikola Tesla” AD (da bi bilo jasnije, to nije sam beogradski aerodrom, već državna firma koja je formirana da u ime Republike Srbije prati kako se sprovodi koncesija ugovorena za aerodrom s francuskim “Vansijem”, a aerodromom upravljaju Francuzi) u narodu je poznatiji kao Sale Šojić.

Pre svega zbog načina života koji vodi, muljaža kojima se služi i karakteristične pojave. O svemu što radi Vlaisavljević (Šojić) Srpski telegraf je pisao u nekoliko navrata.

Ovog puta došli smo do informacija da je o tuđem trošku putovao na najveće sportske događaje koji su nedavno održani, pa čak da nije sam platio ni skupe karte za te događaje.

HVALIŠE SE

Kako kaže izvor iz Vlaisavljevićevog okruženja, Sale Šojić se svuda hvali da je bio na finalu Lige šampiona, koje je 29. maja održano u Parizu (Real-Liverpul), i sedam dana nakon toga, pošto je sve lepo spojio, na polufinalu čuvenog teniskog turnira Rolan Garos.

Neka svako živi i provodi se kako hoće, mada bi se i za to moglo postaviti pitanje odakle pare. Međutim, koliko se moglo čuti i od samog Vlaisavljevića i njegovih najbližih saradnika, biće da je on išao o trošku firme u Pariz. Tako se bar ovde priča – rekao nam je jedan od zaposlenih u preduzeću koje vodi Vlaisavljević.

Srpski telegraf poslao je pitanja Saši Vlaisavljeviću još početkom juna, neposredno nakon pomenutih sportskih događaja. Odgovore nismo dobili, te smo ih juče ponovili, nakon što nam je iz još jednog izvora stigla potvrda da se hvalio da je u Francusku išao o trošku države. Ponovo smo dobili samo – ćutanje.

Foto: Privatna arhiva

Saša Vlaisavljević

I čak i to ne bi svima u Vlaisavljevićevom preduzeću toliko bolo oči da on bar radi ono što mu je u opisu posla, nastavlja sagovornik našeg lista:

Trebalo bi da brine o tome kako se realizuje koncesija i da li Francuzi sve rade kako treba. A svi smo videli šta se poslednjih sedmica dešavalo na beogradskom aerodromu. Čak i da nema objektivne krivice za poplave, redove, opšti haos koji povremeno nastaje zbog radova koji su u toku, neverovatno je da Vlaisavljevića to nimalo ne zanima jer samo razmišlja o destinacijama na koje će da otputuje i događajima kojima bi prisustvovao.

Podsetimo, Srpski telegraf je, između ostalog, pisao o putovanjima Saleta Šojića, objavljujući slike kako pozira u Sankt Peterburgu, bečkoj operi, Vašingtonu… Pisali smo i o žurkama koje organizuje, zapošljavanju za pare u vreme dok je vodio ceo aerodrom i tako dalje.

Prošle godine iz tužilaštva nam je potvrđeno da se istražuje poslovanje aerodroma u vreme Vlaisavljevićevog mandata.
Republika / infomart