PREMINUO MUŠKARAC UPUCAN U ZEMUNU! Od posledica ranjavanja skončao u Nemačkoj!

Podsetimo, pucnjava se dogodila 12. septembra prošle godine u Ulici cara Dušana u Zemunu, a osim Milana, teško je bila povređena i njegova supruga Verica. Do sukoba je, kako smo ranije pisali, došlo kada je bračni par Kričković Dušanu rekao da napusti dvorište i kuću u kojoj je živeo godinama.

Tada se ispostavilo da je Dušan s Veričinom maćehom imao ugovor o doživotnom izdržavanju koji nije bio overen, a bračni par je namerio da plac i kuću proda investitoru.

Dokumenta dostavljena

Milan je preminuo još u martu, a u dokumentima koja su dostavljena sudu navodi se da je on preminuo od posledica ranjavanja koje je preživeo u septembru u Srbiji. Protiv Dušana V. ranije je podignuta optužnica za dva pokušaja teškog ubistva, ali će delo sada verovatno biti prekvalifikovano – navodi izvor Kurira.

Advokat Jelena Tončić, koja zastupa optuženog Dušana V., potvrdila je naša saznanja.

Za smrt oštećenog sam saznala tek krajem juna, iako se to dogodilo ranije. U međuvremenu sam pisala prigovor i žalbu jer su neki dokazi koji nisu smeli biti tu priloženi uz optužnicu, pa su mi uvaženi i prigovor i žalba – navela je Tončićeva za Kurir.

Da podsetimo, Dušan V. je na placu oštećenih živeo 40 godina, a u njih je pucao iz pištolja koji je imao u legalnom posedu. Komšije su ranije za Kurir rekle da se Dušan V. pre zločina žalio da trpi pritiske od Milana i Verice.

Oni su živeli u Nemačkoj, a Dušan je ovde sa suprugom gledao Veričinu pokojnu maćehu. Navodno je s njom imao neki neoveren ugovor, dala mu je kućicu u dvorištu, on je tu podigao i sprat, ulagao, renovirao taj dom – rekle su komšije.

– Pošto je ovo atraktivna lokacija, investitori su ponudili mnogo novca za plac. Ima indicija da je za plac trebalo da dobiju 200.000 evra, a da je Dušan tražio da mu isplate 30.000 evra da bi otišao, s obzirom na to da je, kako tvrdi, uložio novac u izgradnju kuće i održavanje dvorišta. Supružnici izgleda nisu pristali na to i kobnog dana su se zbog toga i posvađali. 

Osumnjičeni je kobnog dana u stariji bračni par ispalio čak pet hitaca iz pištolja, od kojih su dva pogodila Vericu, a tri Milana.

Teško ranjeni čovek je pao, ali je uspeo nekako da otpuzi ispred kuće i da onako sav krvav pozove policiju. Hici su Milana pogodili u grudi i stomak, a njegovu ženu u stomak i noge. Navodno, Milanu je jedan metak prošao kroz telo – ispričali su posle pucnjave očevici za Kurir.
Republika / infomark