PREMIJER LIGA ZABRANILA RUSIMA PRENOSE! Englezi stali na stranu Ukrajine!

Većina sveta okrenula se protiv Rusije zbog vojnih akcija na teritoriji Ukrajine, a Velika Britanija prednjači u uvođenju sankcija i mera Rusima. Iz tog razloga, Roman Abramovič rešio je da proda Čelsi, Everton je raskinuo saradnju sa glavnim finansijerom kluba, ali to neće biti kraj korenitim promenama u Premijer ligi. 

Naime, najjača fudbalska liga na svetu rešila je da nastavi sa svojom podrškom Ukrajini i to tako što su raskinuli ugovor sa ruskom kompanijom koja je imala prava prenosa za Premijer ligu. 

Firma Rembler koja je imala prava prenosa Premijer lige za Rusiju više neće moći da prenosi duele najbolje fudbalske lige u Engleskoj jer je ugovor sa ovom kompanijom suspendovan.

– Premijer liga je sa svim klubovima donela jednoglasnu odluku da suspenduje ugovor sa ruskom kompanijom Rembler i da donira 1.000.000 funti za podršku narodu Ukrajine. Liga osuđuje rusku invaziju na Ukrajinu i pozivamo na mirno rešenje – navodi se u saopštenju Premijer lige. 


REKAO SAM ŽENI DA NEĆEMO IĆI NA MUNDIJAL! I da smo pobedili Hrvate, izbacili bi nas!RAT UGROŽAVA I MUNDIJAL! Svetska fudbalska federacija u VELIKOJ NEVOLJI!

RAT UGROŽAVA I MUNDIJAL! Svetska fudbalska federacija u VELIKOJ NEVOLJI!

Slučaj sa zabranom prenosa nije prvi dokaz da je Premijer liga jasno stala na stranu Ukrajine. Na stadionima su javno prikazivane poruke podrške Ukrajincima, a u prethodnom kolu su kapiteni klubova nisili boje u plavo-žutim bojama. 

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer / Infomark