Predsednik Vučić se sastao sa predstavnicima stranke Zavetnici

Na Andrićev venac danas će na konsultacije doći predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara, Zavetnika i liste “Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije”.

11.00 – Zavetnici stigli na konsultacije

Predstavnici stranke Zavetnici, predvođeni predsednicom Milicom Đurđević Stamenkovski stigli su danas kod predsednika Vučića na konsultacije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

 

Đurđević Stamenkovski je ranije izjavila da bi sa predsednikom razgovarala o “važnim državnim i nacionalnim pitanjima” i da su Zavetnici spremni da uđu u lokalne koalicije, ali “samo ako mogu da pokažu šta znaju”.

Zavetnici će, prema rezultatima izbora, u Skupštini Srbije imati 10 poslanika.

10.30 – Počeo sastanak sa predstavnicima liste “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor”

Predstavnici Saveza vojvođanskih Mađara (SVM), predvođeni Ištvanom i Balintom Pastorom, stigli su kod predsednika Vučića na konsultacije oko mandatara za sastav nove Vlade Srbije.

Predsednik SVM Ištvan Pastor je ranije izjavio da je ta stranka, koja će u Skupštini Srbije imati pet narodnih poslanika, spremna bude deo parlamentarne većine i da participira u radu vlade s pozicija državnih sekretara, kao što su i do sada činili.

Predsednik Vučić će sa predstavnicima liste “Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor” razgovarati u 10.30, nakon toga sa predstavnicima Srpske stranke Zavetnici u 11.30, dok će u 12.45 usledili razgovor sa koalicijom “Patriotski blok”, koju čine Dveri i POKS koji predvodi Žika Gojković, najavila je pres služba predsednika.
Republika / infomart