Predložen pritvor Željku Radovanoviću i Igoru Vilotiću.

Igor Vilotić i Željko Radovanović, koji su osumnjičeni da su na području Bijeljine i drugih gradova u BiH počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa krijumčarenjem i prometom velike količine droge, pranjem novca i drugim teškim krivičnim delima, prenosi Srpskainfo. 

U cilju okončavanja aktivnosti međunarodne saradnje Tužilaštva BiH sa strukturama Evropola, SAD i Francuske, zatražen je pritvor. Istraga je i dalje u toku sa više osumnjičenih da su delovali u Bijeljini i drugim gradovima BiH. Neophodno je pribaviti celokupnu dokumentaciju i dokaze u ovom složenom predmetu organizovanog kriminala, saopštili su iz Tužilaštva BiH. 

Određivanje pritvora predloženo je zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze ili uticati na svedoke ili saučesnike, ponoviti krivično delo ili dovršiti započeto.

Foto: Ilustracija: Shutterstock

Hapšenje/Ilustracija

U ovom predmetu obuhvaćeni su i povezani osumnjičeni koji su u bekstvu i za kojima tužilaštvo traga posredstvom međunarodnih poternica.

Na ročištu održanom u Sudu BiH postupajući tužilac je obrazložio predlog za produženje pritvora.

U predmetu “Željko Radovanović i drugi” osumnjičeni su Željko Radovanović, Igor Vilotić, Samir Alagić, Anđelko Đokić, Mišo Rosić, Saša Kovačević, Dragan Muharemović, Jovan Savić i Miroslav Pajić.

Radovanović je osumnjičen za krivična dela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, te neovlaštena proizvodnja i promet droge, a Vilotić za organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom droge, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom, te proizvodima dvojne namene, kao i za davanje mita, prenosi Blic. 
Republika / infomark