PRAVIMO SELEKCIJU ZA BUDUĆNOST! Pešić PREZADOVOLJAN nakon velike pobede!

Stigao je Pešić nakon potpunog raspada sistema u kvalifikacijama za Olimpijske igre i odmah oživeo dešavanja u košarkaškoj reprezentaciji Srbije. Prvi cilj – plasman u drugu fazu kvalifikacija za Mundobasket je ispunjen. 

Orlovi su sa dve pobede nad Slovačkom izborili mesto koje vodi u narednu fazu i mirno dočekuje junski “prozor” za kraj prvog dela kvalifikacija. 

Svetislav Pešić imao je mnogo problema pred okupljanje, ali i više nego zadovoljan može da bude nakon svega što su njegovi izabranici uradili u poslednjih sedam dana. 

– Oni su iskusan tim koji igra dugo zajedno i u svakom trenutku znaju na koji način žele da igraju, naročito u napadu. Iz tog razloga je ključ utakmice bio naša priprema za kratko vreme. Posebno organizaciono u odbrani. Oni nisu bili lak zadatak za nas. Ali sa dodatnim angažovanjem i dobrim timskim pristupom smo pronašli rešenje. Imamo tim pun mladih igrača kojima za igru u napadu treba samopouzdanje koje proističe iz odbrane. To je bio slučaj u obe utakmice. Naravno, ovo je kvalifikaciona utakmica za odlazak na Svetsko prvenstvo i naš prvi prioritet je bio da pobedimo utakmicu – rekao je Pešić. 


SRCEPARAJUĆE! SRBIN POBEGAO IZ UKRAJINE! Za Informer pričao o potresnim scenama, video majke sa decom, putovao 16 sati…STRAŠNO POJAČANJE ZA PEŠIĆA! Srbija DOBILA igrača kojeg je JURILO pet reprezentacija!

STRAŠNO POJAČANJE ZA PEŠIĆA! Srbija DOBILA igrača kojeg je JURILO pet reprezentacija!

Starsportphoto

Selektor Srbije posle meča istakao je da Savez teži tome da se napravi što bolja selekcija igrača, posebno za budućnost. 

– Želeli smo da dobijemo još nešto. Da napravimo selekciju za budućnost. Mi smo na početku olimpijskog ciklusa. Da vidimo mlade igrače koji će igrati u novembru u drugoj rundi, da vidimo kako će da napreduju. To je bio naš drugi prioritet u ova dva meča februarskih kvalifikacija – dodao je selektor Srbije. 

Pratite nas na društvenim mrežamaINFORMER