POZADINA PUCNJAVE U OBRENOVCU… Osveta kriminalaca braći, isti čovek zapalio automobil?!

Iako je prva informacija glasila da je na bar koji se nalazi između dve škole pucano iz audija stranih registarskih oznaka ispostavilo se da ta informacija nije tačna i da je u pitanju drugi automobil.

– Odmah nakon pucnajve lokalna policija je blokirala taj deo Obrenovca kako bi ušla u trag napadaču. U pomoć njima je pristigla i patrola Interventne jedinice 192 iz Beograda koja je kružila gradom pokušavajući da pronađe automobil iz koga je pucano na goste lokala, međutim ispostavilo se da opis vozila nije bio dobar i da kola nisu imala strane registarske oznake – tvrdi izvor Informera iz istrage.

Informer

Tragovi metaka na izlogu kafića

Navodno u koktel baru “Džef” te večeri organizovana je proslava dečijeg rođendana na kojoj je bilo prisutno desetak gostiju. Rođendan je organizovao Aleksandar F., a na žurki su bili prisutni i njegovi rođaci.

Informer

Saša F.

– Aleksandar ima brata Sašu F. i obojica su odranije poznati policiji, kao i njihovi roditelji. Saša je čak promenio svoje prezime. Jednom od njih dvojice je pre mesec dana zapaljen automobil u Obrenovcu i taj slučaj još nije rešen. Priča se kako su se oni pokačili sa lokalnim kriminalcima iz Obrenovca koji im se sada na ovaj način svete. Takođe veruje se da su paljenje automobila i pucnjava na kafić povezani – napominje on.

U međuvremenu saslušani su gosti kafića koji su u trenutku pucnjave bili u lokalu i intenzivno se traga za drskim napadačem – dodaju u policiji.

Povređeni Aleksandar F. kaže da je nekoliko trenutaka pre pucnjave stajao na sami vratima lokala i snimao svoje roditelje, brata i ostale goste.

Informer

Aleksandar F.

– Igrali su, pevali, bilo je divno. U jednom trenutku začuo sam pucnje. Skočio sam preko roditelja i oborio ih na zemlju da ih zaštitim. Prava sreća je da niko nije povređen. Mi smo čestita i poštena porodica i ne znam zašto nam neko na ovaj način ugrožava živote – tvrdi Aleksandar F. koji je u pucnjavi zadobio posekotine po glavi.

Sa druge strage njegov brat Saša F. objašnjava da je iz inostranstva došao da proslavi rođendan detetu iz prvog braka i da mu ni na kraj pameti nije bilo da bi ovako nešto moglo da se dogodi.

Podsetimo, sinoć oko 20:30 nepoznati napadač pucao je iz automobila u pokretu na koktel bar “Džef” koji se nalazi odmah pored Osnovne škole. Ispaljeno je nekoliko projektila, a pukom srećom nije bilo povređenih. Vozač automobila nakon pucnjave samo je dodao gas i pobegao u nepoznatom pravcu.