Popović i Kosačov: Odnosi Srbije i Rusije najbolji u istoriji

To je istaknuto tokom razgovora ministra u Vladi Srbije i predsednika Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom Nenada Popovića i zamenika predsednika Saveta Federacije Rusije Konstantina Kosačova.

Kosačov je naveo da je Srbija u poslednjih osam godina ostvarila izvanredan ekonomski rast, osnažila svoj suverenitet u političkom odlučivanju i obnovila međunarodni ugled koji je u ovom trenutku čini jednom od najpoštovanijih evropskih država.

On je izrazio zadovoljstvo zbog kontinuiranog rasta ekonomskih odnosa Srbije i Rusije, posebno istakavši u tome ulogu Međuvladinog komiteta za saradnju Srbije i Rusije koji sa srpske strane vodi ministar Nenad Popović, a sa ruske potpredsednik ruske Vlade Jurij Borisov.

Ministar Popović je istakao da je jedan od najvažnijih ciljeva Srbije u narednom periodu jačanje ekonomske, političke i vojne saradnje sa Rusijom.

“Srbija ostaje na evropskom putu, ali smo izričito protiv uvođenja sankcija Rusiji i članstva Srbije u NATO paktu koji nas je bombardovao”, rekao je Popović.

On je dodao da će Srbija, uz podršku Rusije, nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet na Kosovu, kao i dejtonska ovlašćenja Republike Srpske.

Pratite nas na društvenim mrežama