OTKRIVAMO POZADINU! Hrkalovićkin brat panično zvao poslanika da je brani: Dijana hoće samo Đuku!

Čim su advokati bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović iz kancelarije Seada Spahovića, objavili vest da su joj otkazali punomoćje i to dva dana pred sam početak suđenja, pronela se vest da je novi branilac Hrkalovićeve poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović Đuka.

Đuku je prošle nedelje zvao Dijanin brat da mu kaže da ona želi da je samo on brani. On je navodno bio u čudu otkud joj takva ideja, ali je pristao da potpiše punomoćje da bi mogao da je poseti u pritvoru. Očekuje se da danas ode kod nje i odluči prihvata li slučaj ili ne – kaže dobroobavešteni izvor Republike iz advokataskih krugova. 

Posebno odeljenje Višeg suda za organizovani kriminal zakazalo je početak suđenja hrkalović za 2. mart. Osim bivše sekretarke MUP, na optuženičkoj klupi će se naći i bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić za zloupotrebu službenog položaja.

Tanjug/T. Radovanović

Vladimir Đukanović

Tužilaštvo je zatražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina, dok su za Milenkovića tražili godinu, a za Šušnjića dve godine zatvora. Dijanini dosadašnji advokati Ahmed Dlimedac, Nenad Tasić i Sead Spahović ne žele da otkriju zašto su joj otkazali punomoćje, ni da li je do takve odluke došlo na njenu inicijativu. S druge strane, Đukanović nije želeo da ni da potvrdi ni da demantuje navode da je on novi branilac Hrkalovićke. 

S obzirom na promenu branilaca, vrlo je moguće da će se početak suđenja bivšoj državnoj sekretarki MUP za dva krivična dela trgovina uticajem biti odložen dok se njen novi advokat ne upozna sa slučajem i spremi odbranu.
REPUBLIKA / infomark