Osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica


SINIŠA Jasnić uhapšen je jutros zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, zbog sumnje da je kao direktor privrednog društva “Evropske univerzitetske igre 2020”.

Foto: N. Fifić

On je, kako se sumnja, sa novcem izdvojenim iz budžeta za izradu master plana za Evropske univerzitetske igre, od preko pola miliona evra, raspolagao na način na koji nije smeo.

Uhapšen je jutros u 5 sati na aerodromu, dok se traga za još jednim osumnjičenim za krivična dela zloupotreba službenog položaja i pranje para.

Podsećamo, Siniši Jasniću u toku je suđenje po optužnici Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu zbog sumnje da je izvršio krivično delo Pronevera, odnosno jer je prisvajao za sebe novac koji mu je bio poveren u radu, kao predsedniku udruženja “Univerzitetski sportski savez Srbije”. Na taj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 10,2 miliona dinara, “Univerzitetski sportski savez Srbije” za 2,97 miliona dinara, a u zbirnom iznosu je pribavio korist za sebe.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Novosti /Infomark