OGLASIO SE TENISER KOJI JE FALSIFIKOVAO KOVID PASOŠ! Evo šta je rekao u svoju ODBRANU!

Australijski teniser Aleks de Minor našao se na stubu srama, zbog lažiranja kovid pasoša, sa kojim je igrao na poslednjem Australijan openu.

On je porukom na svom Instagramu objasnio da je izbio nesporazum, sa netačnim informacijama lansiranim u javnost.

– Zdravo svima. Hteo sam da napišem poruku ovde da izbegnem bilo kakav nesporazum u vezi sa tekstom u španskim medijima o mom sertifikatu o vakcinaciji. Prvu dozu vakcine primio sam prošlog leta u Londonu, a drugu u bolnici La Paz u Madridu. Danas je izašla vest da je bolnica pod istragom zbog davanja falsifikovanih kovid sertifikata nekim od svojih pacijenata. Želim da bude 100% jasno da sam primio drugu vakcinu, da imam potpuno validnu, tačnu i istinitu evidenciju o vakcinaciji. Svi oko mene, uključujući i moju porodicu, potpuno su vakcinisani. Nisam ni na koji način „pod istragom“ kako se sugeriše i moje ime je povezano sa ovom pričom samo zato što sam bio pacijent u bolnici kao i hiljade drugih – piše u postu Aleksa de Minora na svom Instagramu.


BRAVO, NOVAČE! RUSIJA JE SA TOBOM! Medvedev sve zbunio, eksplodirale društvene mreže!AUUUU NEKO OD ĐOKOVIĆA NAVIJA ZA NADALA! Novak otkrio detalje iz porodice!

AUUUU NEKO OD ĐOKOVIĆA NAVIJA ZA NADALA! Novak otkrio detalje iz porodice!

Podsetimo, u velikom skandalu o kojem su pisali španski mediji, policija je otkrila veliku mrežu falsikovanja PCR testova, kovid propusnica i potvrda o kompletnoj vakcinaciji.

Na taj način je otkriveno da je veliki broj sportista, biznismena, muzičara i glumaca ovim putem nabavljao lažne dokumente. Istraga je potvrdila da su predvodnici grupe bili locirani u Francuskoj.

Uhapšeno je 11 osoba koje su optužene za krivotvorenje i još njih 2.200, koji su po istagrom zbog prevare sa kovid papirima.

Kako se navodi lažni PCR test se prodavao po ceni od 50 dolara, za kovid propusnicu se plaćalo 200 dolara, dok su bogatiji klijenti za 1.000 evra dobijali dokument da su potpuno vakcinisani. Plaćanje je vršeno kriptovalutama kroz račune koji su otvoreni u zemljama trećeg sveta.

Posle isplate, klijenti su dobiljali kodove, da bi se 48 sati potom dobijale kovid propusnice u kojima je pisalo da su primili dve ili tri doze vakcine.