Odnosi Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poslednjih godina intenzivno se razvijaju

Odnosi Republike Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata poslednjih godina intenzivno se razvijaju i na visokom su nivou, a snažan doprinos tome dali su dobri i prijateljski odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i prestolonaslednika Abu Dabija šeika Mohameda bin Zajed Al-Nahjananaglasio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da je preduslov ekonomskog prosperiteta, a time i boljeg života građana bezbednost, što je glavni i osnovni zadatak policije, koja tu bezbednost mora stvoriti, osigurati i sačuvati.

Ministar Vulin se domaćinu zahvalio na razumevanju stavova Republike Srbije po pitanju zahteva Privremenih institucija samouprave u Prištini za članstvo u Interpolu, a Al- Nahjan ministru policije na tome što je Srbija podržala izbor njihovog kandidata Ahmeda Nasera Al-Raisija za predsednika Interpola.

MUP Srbije

Ministar Vulin sa Saifom bin Zajed Al-Nahjanom

Srpski ministar policije je rekao da se saradnja policija Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata intenzivno razvija i da postoji prostor za njeno unapređenje, posebno u oblastima borbe protiv organizovanog i visokotehnološkog kriminala, ali i razvoja i upotrebe savremenih tehnologija.

Naglasio je da je srpska policija pouzdan međunarodni partner u borbi protiv organizovanog kriminala i da je otvorena za jačanje saradnje u ovoj oblasti, kako kroz razmenu operativnih podataka, tako i kroz zajedničke obuke, posebno one koje se tiču pranja novca i visokotehnološkog kriminala, s posebnim akcentom na kriptovalute, koje prate kriminalne grupe koje se bave trgovinom narkotika. 

Ministar Vulin zahvalio se ministru Saifu bin Zajedu Al-Nahjanu na donaciji medicinske opreme čija je vrednost nekoliko milona evra tokom epidemije kovida 19.
izvor REPUBLIKA by [author_name]