OČISTITE RINGLE BEZ HEMIJE! Vratite im stari sjaj prirodnim putem!

Često za odmašćivanje ovih površina ne pomažu ni hemijska sredstva koja kupujemo u prodavnicama. Koliko god da se trudimo teško postižemo efekat da nam ringle na električnom šporetu zasijaju kao nove.

Međutim, rešenje postoji rešenje i to je vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno verovatno svaka domaćica već ima u kući. Napravite pastu za čišćenje od sastojaka koje ćete naći u produžetku teksta, a onda je ispolirajte na jedan vrlo jednostavan način.

Sastojci:

1 kesica praška za pecivo


UKLONITE BUĐ NA NAJLAKŠI NAČIN! Rešite se neprijatnosti očas posla!KAKO SE PRAVILNO PERU DŽEMPERI? Ne postupa se sa svakim isto!

KAKO SE PRAVILNO PERU DŽEMPERI? Ne postupa se sa svakim isto!

sok od jednog limuna
pola čašice za rakiju tečnosti za sudove

Shutterstock

Sok od limuna

Priprema:

Sve što je potrebno jeste da ove sastojke pomešate i dobićete pastu, koju nanesite na zaprljane ringle. Dobro istrljajte mekšom četkicom.

Ukoliko postoje tvrdokornije mrlje možete da ih istrljate žicom za sudove pazeći da ringle i šporet oko njih ne izgrebete. Pokvasite sunđer što toplijom vodom, pa onda i njim istrljajte površine ringle. Na kraju pokupite višak tečnosti i prebrišite ringle suvom krpom.

Dodatni trik je da kad su ringle skroz hladne nanesete smesu od dve kašike sode bikarbone i pola čaše sirćeta. Sastojke sjedinite u posudi, dobro promešajte, pa nanesite smesu na ringle i ostavite oko dva sata, da mrlje u potpunosti smekšaju. Pažljivo oribajte ringle sunđerom ili manje grubom žicom, isperite i prebrišite uobičajeno. 

Pratite nas na društvenim mrežama