Novosadsko osnovno tužilaštvo protiv mladića iz Čuruga podnelo optužni predlog


OSNOVNO javno tužilaštvo u Novom Sadu podnelo je optužni predlog protiv M. D. (26) iz Čuruga zbog ugrožavanja sigurnosti i krivičnog dela napad na službeno lice u obavljanju službene dužnosti.

FOTO:LJ.P.

Posle podnošenja optužnog predloga, krivično vanpretresno veće Osnovnog suda u Novom Sadu, kako je za „Novosti“ rekla Svjetlana Radovanović, portparolka tog suda, okrivljenom je produžilo pritvor u trajanju do 30 dana. Ova mera izrečena mu je zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivična dela za koje je osnovano sumnjiv u ovom krivičnom postupku.

– Pritvor po ovom rešenju može trajati do 23. decembram a protiv navedenog rešenja okrivljeni i njegov advokat imaju pravo žalbe Višem sudu u Novom Sadu – rekla je Radovanovićeva.

Policija je, podsećamo, Miljana D. uhapsila 25. oktobra, jer je u sudnici Osnovnog suda u Novom Sadu, tokom postupka, uputio pretnje sudiji. NJega je u sudsku zgradu toga dana privela policija iz Žablja, na glavni pretres u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi zbog neovlašćenog držanja droge.

Dok je trajao glavni pretres, dvadesetšestogodišnjak je počeo da vređa sudiju, a zbog takvog ponašanja su ga upozorili sudski stražari koji su bili prisutni u sudnici. Tada je napao i njih, ali je blagovremenom reakcijom savladan, bez upotrebe sredstava prinude. Stražari su ga zadržali do dolaska policije, a osnovni javni tužilac je uzeo izjave od svih svedoka.

Dvadesetšestogodišnjak je, kako saznajemo, bio nezadovoljan tokom postupka, i u nekim momentima se nekontrolisao smejao, zbog čega je bio upozoren na ponašanje u sudnici, a onda je sudiji uputio pretnje.

BONUS – NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Novosti /Infomark