NOVAK ĆE PROMENITI TENIS, ATP U STRAHU! 40 godina pokušavaju, samo je on ovo uradio!

Zbog toga je prvi tenis sveta na “crnoj listi” ATP-a, kome je Novak Đoković sada trn u oku, jer traži bolje uskove za sve tenisere.

Naš teniser je zbog toga postao, čini se laka meta, moćnici iz sveta teniser i ne kriju da im Srbin smeta, ali neće ga se rešiti tek tako.

Nisam ja ušao u konfrontaciju sa ATP-om. Nemam ništa protiv njih kao organizacije igrača, iz ugla PTPA. Ta organizacija koju smo osnovali mora da postoji, nezavisno da li ATP ili WTA podržava. Ovo nije ideja koja se rodila juče, to je projekat 30-40 godina unazad. Mnogi su probali da naprave tu organizaciju i nisu uspeli iz različitih razloga. Mi smo u tome uspeli – kazao je za RTS Đoković i dodao da shvata da je to naišlo na otpor u ATP jer su se osećali ugroženim.

– ATP jeste svetska teniska najveća organizacija za muški tenis, i oni postoje u ovom trenutku kao glavno regulatorno telo. Ja njih poštujem, jer sam i sam član kad učestvujem na ATP turnirima.


BRAVO, NOVAČE! RUSIJA JE SA TOBOM! Medvedev sve zbunio, eksplodirale društvene mreže!ENGLEZ ČUVA NOVAKU LEĐA! Odbrusio kompaniji koja se sprda sa Srbinom!

ENGLEZ ČUVA NOVAKU LEĐA! Odbrusio kompaniji koja se sprda sa Srbinom!

Tanjug

 

Mnogi bi i mnogi jesu okrenuli glavu od problema.

– Nisam pomislio šta mi ovo treba. Iako su mi drugi skretali pažnju da sad nije vreme za to, zbog moje karijere i neke moje mirnoće, da moj um i pažnja budu usmereni na teren. I nikad nije trenutak, i uvek je trenutak – to je takva situacija. Osetio sam zajedno sa Pospišilom da je pravi momenat da se ujedinimo i uspeli smo to da uradimo. Imamo podršku sada nekoliko stotina igrača i igračica. Radimo na sistematizaciji svega. Upravo je jedan od razloga taj da se proširi broj tenisera i teniserki koji mogu da žive od ovog sporta. Malo ljudi zna o tome. Svi pričaju o nagradnim fondovima nas igrača iz vrha, a niko o tome da 150-200 igrača može da živi od ovog sporta. A ovo je treći najglobalniji i najpopularniji sport na svetu.