Nova uredba: Kraj lošim baterijama na mobilnim telefonima, uvode se oznakeUredbom o baterijama se proizvođači obavezuju da proizvode telefone u kojima će baterije moći da se lako zamene, bilo da to čini sam korisnik ili servis.

Foto: Pixabay

Evropski parlament je izglasao uredbu, koja propisuje da će na baterijama morati da piše njihovo trajanje, a proizvođači će ubuduće morati da proizvode mobilne telefone kojima će baterija moći lako da se zameni.

Dokument je nazvan “Uredba o baterijama”, a izglasan je nakon žalbi potrošača zbog toga da životni vek baterije traje kraće nakon ažuriranja telefona, prenosi Poslovni.hr.

Uredbom o baterijama se proizvođači obavezuju da proizvode telefone u kojima će baterije moći da se lako zamene, bilo da to čini sam korisnik ili servis.

Ističe se da bi Uredba o baterijama na snagu trebalo da stupi najkasnije do 2024. godine, do kada proizvođači imaju vremena da se prilagode na nova pravila.

Video: Punjač vam nije pri ruci? Evo kako da napunite telefon uz pomoć limete

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.