NEOBIČAN METOD KOJI ĆE VAS SPASITI! Evo zašto doktor treba da vas UBODE u unutrašnju butinu! (VIDEO)

Odlazak kod lekara u većini slučajeva, ne predstavlja nimalo prijatno iskustvo. Međutim, kažu da je prevencija pola zdravlja, pa je uvek bolje voditi se onim “bolje sprečiti, nego lečiti”.

Ipak, ukoliko već sumnjate, da nešto nije u redu, odlazak kod doktora nemojte nikako odlagati, pogotovo kada je reč o vašem intimnom zdravlju, tačnije bolovima u testisima


PAS je mirno spavao, a onda je osetio nešto ISPOD UVA! Evo ko mu se UŠUNJAO dok je sanjao (VIDEO)ČOVEK je čistio sneg, a onda je usledio ŠOK! Odjednom je IZVIRILA ONA – nikome nije jasno kako se tu NAŠLA (VIDEO)

ČOVEK je čistio sneg, a onda je usledio ŠOK! Odjednom je IZVIRILA ONA - nikome nije jasno kako se tu NAŠLA (VIDEO)

Doktor Karan Raj, koji je veoma popularan na društvenoj mreži TikTok, objasnio je kako jedan brzi test, može da pokaže da li čovek ima problem sa testisima. 

Ako vas doktor ubode u unutrašnju stranu butine i testis se ne povuče ka gore, ovo može ukazivati na torziju testisa – uvrnute testise.

Torzija testisa je kada se testis rotira, što dovodi do rotacije spermatične vrpce koja dovodi krv u skrotum.

Stanje može biti opasno, ali je najčešće kod ljudi starosti od 12-18 godina, mada se može desiti u bilo kom uzrastu.

Ovo je hitan medicinski slučaj, a smanjeni protok krvi može izazvati iznenadno i često jako oticanje.

Stručnjaci sa klinike Mejo kažu da torzija testisa obično zahteva hitnu operaciju.

– Ako se leči brzo, testis se obično može spasiti. Ali kada je protok krvi prekinut predugo, testis može biti toliko oštećen da mora da se ukloni – objasnili su oni.

Pratite nas na društvenim mrežama