NEČUVENO! ATP doneo ODLUKU koja će naneti VELIKU LJAGU Vimbdlonu!

Kao razlog ovakve odluke je onemogućivanje učešća ruskim i beloruskim teniserima u Londonu.

Rukovodstvo Vimbldona donelo je ranije odluku da ruski i beloruski teniseri ne mogu da se takmiče, iako nastupaju pod neutralnom zastavom i ne predstavljaju svoju zemlju.

Ovakva odluka trećeg Grend Slema u sezoni dovela je do velikih polemika i do teške odluke koju je doneo ATP.

– Sposobnost igrača bilo koje nacionalnosti da učestvuju na turnirima na osnovu zasluga i bez diskriminacije je fundamentalna za našu turneju. Odluka Vimbldona da zabrani ruskim i beloruskim igračima da se takmiče u Velikoj Britaniji ovog leta podriva ovaj princip i integritet sistema ATP rangiranja. Takođe nije u skladu sa našim sporazumom o rangiranju. U odsustvu promene okolnosti, sa velikim žaljenjem i neradom ne vidimo drugu opciju osim da uklonimo bodove sa ATP rang liste sa Vimbldona za 2022.


NOVAK OTVORIO DUŠU PRED START ROLAN GAROSA! O Tesli, Alkarazu, Nadalu i SLUČAJNOSTIMA!NOVI UČENIK MARJANA VAJDE UŠAO U FINALE! Biće VELIKA PRETNJA Đokoviću na Rolan Garosu! (VIDEO)

NOVI UČENIK MARJANA VAJDE UŠAO U FINALE! Biće VELIKA PRETNJA Đokoviću na Rolan Garosu! (VIDEO)

Naša pravila i sporazumi postoje da bi zaštitili prava igrača u celini. Jednostrane odluke ove prirode, ako se ne adresiraju, predstavljaju štetan presedan za ostatak Tura. Diskriminacija prema pojedinačnim turnirima jednostavno nije održiva na turneji koja funkcioniše u više od 30 zemalja.

Veoma cenimo naše dugogodišnje odnose sa Vimbldonom i LTA i ne potcenjujemo teške odluke sa kojima se suočavamo u odgovoru na nedavne smernice Vlade Ujedinjenog Kraljevstva. Međutim, primećujemo da je ovo bilo neformalno uputstvo, a ne mandat, koji je ponudio alternativnu opciju koja bi prepustila odluku u rukama pojedinačnih igrača koji se takmiče kao neutralni sportisti putem potpisane deklaracije.

Naši interni razgovori sa pogođenim igračima su nas zapravo doveli do zaključka da bi ovo bila prihvatljivija opcija za Tur. I dalje se nadamo da će dalji razgovori sa Vimbldonom dovesti do prihvatljivog ishoda za sve zainteresovane. U širem smislu, verujemo da ovo pitanje ponovo naglašava potrebu za jedinstvenom strukturom upravljanja u profesionalnom tenisu kako bi se odluke ove prirode mogle donositi na zajednički način – stoji u obrazloženju ATP-a.

U saopštenju se dalje, kaže, da će se bodovi dodeljivati za ostale turnire koji će se održavati u Velikoj Britaniji, poput Kvinsa, Istborna i čelendžera u toj državi, a na kojima takođe neće moći da učestvuju sportisti iz Belorusije i Rusije.

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer / Infomark