Napad na maloletnicu na Čukarici, osumnjičeni za nedozoljene polne radnje ne sme da prilazi detetu


BEOGRAĐANINU D. M. (79), koji je prijavljen da je u stanu na Čukarici, koji iznajmljuje, navodno napao maloletnu podstanarku (16), nakon saslušanja u Drugom osnovnom tužilaštvu nije određen pritvor iako je to od suda traženo, već je pušten da se brani sa slobode.

Foto Shutterstock

Prema prvim informacijama, incident se dogodio 5. jula u popodnevnim satima, kada je D. M. došao u stan koji iznajmljuje jednoj porodici u Orfelinovoj ulici, u trenutku kada je devojčica bila sama.

– Stanodavac je u stan došao, navodno, po usisivač – kaže naš izvor iz istrage. – Devojčica je otišla da ga potraži i donese, a on joj je tad, navodno, uputio neprimerene reči, što ju je uplašilo. Nakon toga, on je, navodno, od šesnaestogodišnjakinje tražio da sa sebe skine odeću i pokušao da je poljubi, predlažući joj čak da imaju odnose. Ona je to odbila i stanodavac je otišao iz stana.

Devojčica nije pozvala policiju, ali je za incident ispričala ocu, pa je on to učinio sutradan, kad je stanodavac ponovo došao u njihov iznajmljeni stan. Pre toga, otac devojčice i D. M. su se verbalno sukobili, umalo da dođe i do fizičkog obračuna, ali je u međuvremenu stigla policijska patrola i privela stanodavca.

KOMŠIJE U ŠOKU

STANARI zgrade u Orfelinovoj ulici, u kojoj D. M. izdaje stan, o navodnom incidentu kažu da – “ništa ne znaju”.

– U zgradi se izdaje mnogo stanova. Nismo čuli da se tako nešto dogodilo, a nemamo pojma ni ko je devojka, koja je, navodno, napadnuta.

Komšije iz Požeške takođe nisu čule za incident, a o D. M. i njegovoj porodici, imaju samo reči hvale:

– D. M. i njegovu suprugu poznajem godinama. Divne su komšije. Zato ne mogu da poverujem da je D. M. napao maloletnicu.

– Posle saslušanja osumnjičenog zbog krivičnog dela nedozvoljene polne radnje, podneli smo predlog sudiji za prethodni postupak da mu se odredi pritvor, kako boravkom na slobodi ne bi uticao na svedoke – kažu iz Tužilaštva. – Međutim, sud je odbio naš predlog i osumnjičenom izrekao meru zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa oštećenom.

Drugo OJT je uložilo žalbu na ovakvu odluku.

BEZ KOMENTARA

OSUMNJIČENI D. M. živi na Banovom brdu, u Požeškoj ulici, u zgradi nedaleko od ulice u kojoj izdaje stan. Reporteri “Novosti” zatekli su ga kod kuće. Međutim, kada je otvorio vrata stana, vidno uznemiren, odbio je da daje izjavu za novine.

– Nemam komentar – kratko je rekao i zalupio vrata.

Kako nezvanično saznajemo, u međuvremenu je proveren telefon D. M. u kojem su, navodno, nađene poruke izvinjenja devojčici zbog onoga što se dogodilo, a koje joj je vremešni stanodavac poslao posle incidenta. Takođe, saslušana je i šesnaestogodišnjakinja, koja je navodno, ponovila svoju priču i do detalja opisala nemili događaj.

 

 

J. D. LJ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Novosti /Infomark