Na kuću ZORANA JOVANOVIĆA bačena RUČNA BOMBA!

Na porodičnu kuću Zorana Jovanovića u selu Mogila u opštini Vitina noćas je bačena ručna bomba koja tek pukom srećom nije eksplodirala.

Zoran je noćas oko ponoći čuo udarac o prozor i pomislio da je reč o kamenu. Međutim, jutros je primetio eksplozivnu napravu u dvorištu. 

Nema summje da je ovaj napad izveden sa ciljem da se Zoran i njegova porodica zaplaše i oteraju sa kućnog praga, a da je bomba eksploditala incident je mogao da ima fatalne posledice. 

Zoran u ovom etnički mešovitom selu okružen Albancima živi sa suprugom i dvoje dece, a noćašnji događaji uneli su ogroman strah i nemir u porodicu Jovanović. 

Članovi ove porodice su se već nalazili na meti napada, a njihovim rođacima koji žive u istoj ulici paljena je imovina, ispisivane su poruke mržnje… 

I ovaj slučaj je prijavljen policiji, ali nažalost ni prethodni napadi nisu rasvetljeni ni počinioci kažnjeni. 

Jasna je paralela da sa narastajućom antisrpskom retorikom i postupcima Prištine i Aljbina Kurtija, raste i broj entički motivisanih incidenata. Zato je krajnje vreme da predstavnici međunarodne zajednice ovakve incidente koji su mogli biti kobni, shvate kao najozbiljnije pretnje i deluju u skladu sa tim.
Republika / infomark