Matea Milosavljevi za PRVA.RS o “NOVOJ” Sofiji ubarevi; podelila utiske sa snimanja tree sezone i otkrila ta bi sve UINILA ZBOG ULOGE

Showbiz vesti

Trea sezona najpopularnije porodine serije “Igra sudbine” uveliko je poela. Pored dobro poznate ekipe, glumcima su se prikljuile i nove talentovane nade nae glumake scene. Stari likovi su dobili ‘nov sjaj’ i nali su se u novim ivotnim okolnostima.

Foto: Prva TV

.

Tako je Sofija ubarevi dobila ansu za novi poetak. Uverili smo se da je ona dokaz da je svaki lik kompleksan i da u sebi ima i dobrog i loeg. Dijagnostifikovan joj je sindrom bipolarnog poremeaja, zbog ega publici i dalje nije jasno da li je ona zaista postala pozitivac.

Njena nesrea proistie iz linih frustracija iz prolosti, koje su stvorene iz odnosa sa ocem nasilnikom, pa smo pitali glumicu Mateu Milosavljevi da li za njen lik zaista ima nade.

“Cela peripetija i jeste u tom pitanju. Da li e i koja linost u toj podvojenosti pobediti, da li je mogue uspostaviti kontrolu nad sobom i da li je mogue izabrati ko elimo da budemo ili je jedino to moemo da prihvatimo sebe kakvi jesmo”.

Iako glumci serije ne mogu mnogo da nam otkrivaju o buduim deavanjima, Matea nam je ipak priznala da je snimala zajednike kadrove sa kolegom Stevanom Pialom, koji u seriji tumai lik Luke Kankog, budui da trenutno misli da e se udati za njega. Matea se takoe dotakla i atmosfere sa snimanja, sada kada im se prikljuilo mnogo novih kolega.

“Nove kolege su zaista divne, donele su pravo osveenje, kako za samu seriju, tako i za atmosferu na setu”.

Foto: Prva TV

Foto: Prva TV

.

Mnoge devojice se ugledaju na tvoj lik. Iako je negativac, da li moe da navede neke pozitivne osobine svoje Sofije? Zbog ega devojice treba da se identifikuju sa likom?

“Rekla bih da je Sofija konano dobila prostor da ispria svoju priu i ba tako publici ostavi na izbor taj neki poslednji doivljaj. Sofija igra na toj filozofskoj liniji pitanja da li se ovek lo raa ili takav postaje i zato je odgovornost nedeljiva, ako ipak nije. inilo bi me srenom bilo kakvo promiljanje u ovom smeru, a pre svega ideja o tome da nije sve onako kao to izgleda i da sve ima svoju cenu koju dugorono treba ukalkulisati prema onome to se moe smatrati izborom”.

ta bi sve uinila zarad uloge? Da li bi moda pristala na eksplicitnije seks scene?

“Mislim da se na ovo pitanje teko moe odgovoriti egzaktno. Sve je stvar inspiracije, koliko te neka uloga ponese, a sa ciljem da to bolje i uverljivije to prezentuje publici. Jednostavnije reeno granica je smisao i povezanost”.

Uskoro se glumakoj ekipi prikljuuje legendarna Mira Banjac…

“Jako sam uzbuena zbog toga i jedva ekam da je upoznam. Mira Banjac je genijalna glumica, svi smo odrasli na njenim filmovima, mislim da nema osobe koja nije gledala “ Majstorsku radionicu” ili na primer “Balkasnskog pijuna. Zahvalna sam na prilici da saraujemo i da “ukradem “ to vie mogu, kako za svoj glumaki, tako i za lini razvoj”.

.

Svojevremeno si za medije izjavila da ti mukarci ne prilaze zbog Sofije ubarevi. Koliko ti je ta uloga zaista poremetila ivot. Donela ti je slavu, a ta ti je oduzela?

“Ne bih rekla da mi je bilo ta oduzela. Za ono na ta bi moglo da se gleda kao na neko oduzimanje, trudim se da doivim samo kao nove okolnosti u kojima treba da se snaem. Izazov prevazilaenja izazova je u ouvanju sebe, a to mi jo uvek pripada”.

Da li je ipak neko bio hrabar i osvojio te?

“Ne vidim da neko treba da bude hrabar za tako neto, bar ja to tako ne doivljavam, a ako je ovo zapravo pitanje imam li trenutno partnera, to bih ipak zadrala za sebe”.

U seriji su Sofiji ubarevi mnogi pruili drugu ansu, a da li je ti prua u privatnom ivotu?

“Pruam ansu svemu to verujem da vredi, a ako i pomislim da sam pogreila uim se da nauim lekciju iz toga”.

Koje uloge prieljkuje?

“Prieljkujem neto potpuno novo u odnosu na sve to sam do sada imala prilike da radim. Jo uvek sam na poetku svoje karijere, pa valjda shodno tome sam eljna to vie razliitih uloga”.

Za sebe kae da ima muku energiju. Nekad si “mukarac”, a nekad i te kako enstvena. U kojim situacijama se ponese “muk”i, a u kojim “enski”?

“Obazrivijim promiljanjem na to pitanje zakljuujem da bi moj odgovor bio uslovljen tuim komentarima “ponaa se kao mukarac” ili “budi enstvena”, a to ba i nije autentian odgovor ili lini doivljaj. Moj komentar je bila ishitrenost opteg narativa, protiv kog sada iskrenije uviam potrebu da se borim”.

Skakala si iz aviona, spavala sa majmunima na ri Lanki, ta jo nisi isprobala u ivotu?

“Ako vam kaem nee mi se ostvariti”.