Mala Sofija je ujedinila Srbiju, a sada njen tata ima lepe vesti! Osmeh ove devojčice je neprocenjiv (VIDEO)

Sofija Markuljević je rođena kao zdrava beba, ali je već u drugom mesecu potpuno prestala da pomera ruke. Pedijatar je tada uputio na neurološki pregled.

Imala je dva i po meseca kada je utvrđeno da je u pitanju retka, ali izuzetno progresivna i smrtonosna neuromišićna bolest – Spinalna mišićna atrofija tip I.

Ova mala heroina, kojoj zbog bolesti atrofiraju mišići, ne samo da je uspela da pokreće ekstremitete, već je, uz pomagala, počela i da sedi.


ZAVRŠE U BOLNICI IAKO JE PCR NEGATIVAN! Dr Stjepanović o kovid sindromu koji muči mnogeDRŽAVA DAJE 20.000 EVRA ZA KUPOVINU STANA ILI IZGRADNJU KUĆE! Ministar Mali otkrio ko ima pravo na ovu pomoć

DRŽAVA DAJE 20.000 EVRA ZA KUPOVINU STANA ILI IZGRADNJU KUĆE! Ministar Mali otkrio ko ima pravo na ovu pomoć

Otac male junakinje, Stefan Markuljević ističe da je Sofija iz dana u dan sve bolje i da je lečenje u Los Anđelesu pomoglo njegovoj ćerki.

Bili smo na lečenju prošle godine. Sve je kako treba… Imali smo manje komplikacije, ali sada je sve dobro. Ovde smo svakodnevno na vežbicama, sa terapeutima. Ona ima nove pokrete, korake, što nas jako raduje. Sada smo naučili da se radujemo nekim novim stvarima, sada je naučlila da podigne glavu, što je za nas mnogo – rekao je on gostujući na TV Pink i dodao:

Svaki dan imamo nove stvari koje nas raduju, i mi ulažemo napore da jednog dana sve bude dobro – naveo je on.

Bonus video: