LEŠ IZ DUNAVA JE BELIVUKOVA ŽRTVA? Rezultate obdukcije sedam porodica čeka u strahu!

Rezultate obdukcije delova tela koji su juče nađeni u Dunavu kod Kostolca sa neizvesnošću očekuje i sedam porodica kojima je, kako se sumnja, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubio najmilije.

Naime, prema detaljima iz optužnice, tužilaštvo jasno kaže da su članovi klana otimali, kasapili i na kraju delove tela muškaraca bacali u Dunav.

Ovo su potvrdili i svedoci saradnici koji su sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopili sporazum o priznavanju krivice. Oni će za duplo manje kazne zatvora pred sudom već naredne nedelje do detalja objasniti kako je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića ubijao žrtve. Ukoliko to ne urade ako se dokaže njihova krivica preti im doživotna robija.

Kako se saznaje, obdukcija delova tela nađenih juče u Dunavu obaviće se narednih dana.

Prema rečima izvora, kako su delovi tela u fazi raspadanja, može se zaključiti da je dugo u vodi i to najmanje pola godine.

Sudski veštak će pokušati da odredi pol osobe, godine, ali i da izuzme DNK. O tome će obavestiti nadležne koji će na osnovu preciznih podataka dati naredbu za koje osobe da se uporedi DNK. Baza je velika i mora da se suzi kako bi što pre saznali o kome je tačno reč – dodaje izvor, navodi Telegraf.rs.

Kako je ekskluzivno objavljeno, prvi rezultati istrage govore da je reč o muškoj osobi koja je bila krupnije građe. Sem delova tela nađene su i patike teget ili crne boje.

Prema optužnici, klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića usmrtio je Milana Ljepoja, Lazara Vukićevica, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića i Gorana Veličkovića. Muškarce su oteli, a potom ih zlostavljali, ubili i samleli u industrijskoj mašini za mlevenje mesa. Njihove ostatke, kako se navodi u dokumentu tužilaštva, potom su bacili u Dunav.

U međuvremenu je pokrenuta istraga za još dva ubistva, Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića.
Republika / infomark