Konačno: Google želi da Gmail obaveštenja iskaču samo na jednom uređaju







To bi značilo da nema više obaveštenja na vašem telefonu i laptopu u isto vreme.

Foto: Unsplash

Svi smo bili u ovoj situaciji: radite u Gmail-u na laptopu ili računaru i stiže novi mejl. Odjednom čujete i vidite obaveštenje i na računaru i na pametnom telefonu. Prilično iritantno.

Google je konačno primetio koliko ovo može da bude iritantno i radi na potencijalnom rešenju. Kako je portal 9to5Google prvi primetio, tehnološki gigant trenutno testira način da zaustavi mobilna Gmail obaveštenja dok ste aktivni na svom računaru.

Iako je još uvek u ranoj fazi, funkcija bi radila prilično jednostavno. Kada otvorite Gmail u pregledaču na računaru pojaviće se poruka koja će vas pitati da li želite da pauzirate notifikacije na drugim uređajima.

Nakon što pristanete na to i date odgovarajuće dozvole, vaš pregledač će automatski isključiti mobilne Gmail notifikacije dok radite, a zatim ih ponovo uključiti ili kada ugasite Gmail ili kada pregledač utvrdi da niste aktivni na računaru.

Popularna aplikacija za razmenu poruka na radnom mestu, Slack, već ima ovakav sistem. Moguće je da Google ovde pokušava da oponaša Slack.

Bez obzira na to, ovo bi bio dobrodošao dodatak Gmail-u. Preopterećenje obaveštenjima je stvarno, tako da je sve što može pomoći da se to ublaži je dobra stvar.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.