Kobnog dana tatu ljubio i grlio kao nikad do tad! Dečak (12) nastradao na Dunavu, samohrani otac sve gledao!

Da tragedija bude veća, sve se dogodilo pred očima dečakovog samohranog oca, koji je izvukao sina iz reke i pokušao da mu pomogne, ali dečaku, nažalost, nije bilo spasa. Prema rečima naše izvora, otac je u subotu oko podne sa svojim sinovima otišao na Dunav u Novom Sadu, na splav kod svog kolege.

Dok su dvojica tata nešto majstorisali, sin vlasnika splava i dečaci iz Gospođinaca su se kupali u reci – započinje da priča, ne prestajući da plače, jedna od rođaka ove porodice.

Deca vrištala

Kako dalje kaže, u jednom momentu deca su počela strašno da vrište.

Otac J. M. je odmah skočio u vodu i izvukao prvo mlađeg sina. Odmah se okrenuo da izvuče i starijeg J. M. Video je da dete ima modricu na glavi. Izvukao je i njega na obalu, ali bio je bez svesti. Njegov kolega, sa kojim je radio, pokušao je da osvesti dete, davao mu veštačko disanje i masirao srce, ali nije uspevao. Pozvali su Hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Oni su takođe pokušali reanimaciju i odvezli su dečaka u bolnicu – priča  sagovornica Kurira.

Nažalost, mališanu nije bilo spasa, preminuo je odmah po prijemu u bolnicu i pored svih mogućih napora lekara da mu spasu život.

Tačan uzrok smrti će se znati posle obdukcije, a kako se pretpostavlja, nesrećni dečak je skokom u vodu udario glavom da li u kamen ili čamac, za sada nije poznato. Uadarc je bio koban, on je praktično umro ocu na rukama kada ga je izvuko iz reke – objašnjava drugi sagovornik.

U domu dečaka juče su odzvanjali plač i lelek. Dečakov deda Rade plače i samo ponavlja: “A joj, šta sam dočekao”. Stric koji je neoženjen i nema svoju decu, posebno je bio vezan za J. M. I on ne prestaje da plače i prepričava doživljaje koje su njih dvojica imali sve do prekjuče. Kuća je stalno puna ljudi, dolaze prijatelji i komšije da izjave saučešće. Svi su u šoku i ne mogu da veruju da je to istina.

Otac je pognute glave, plače i ponavlja: “Zašto, zašto?”, i priča kako ga je sin tog jutra ljubio i grlio kao nikad do sada. Dejan je inače samohrani otac, jer su posle razvoda dečaci ostali da žive sa njim – kaže sagovornica.

Otac je, po rečima komšija, prijatelja i rođaka, uživao sa svojom decom i maksimalno im se posvetio. Živeo je sa svojim sinovima sam u kući, dok su deda i stric živeli u drugoj kući u istoj ulici.

Meštani Gospođinaca zatečeni su ovom nezapamćenom tragedijom.

Svi su u suzama, u prodavnici, na ulici, samo vidiš uplakana lica. Niko ne može da prihvati da više nema malog J. i njegovog osmeha. To dete se stalno smejalo – kaže jedan meštanin Gospođinaca.

Sahrana tragično preminulog dečaka zakazana je za sutra u 17 sati.

Nakon tragedije, brat poginulog mališana koji je prisustvovao nemilim scenama na Dunavu, prespavao je kod tatinog kolege, a u nedelju ujutru su ga doveli kući.

Duša mala plače i teši sve oko sebe. Kaže nam da je to božja volja, da niko nije kriv i da mi sad moramo biti jaki da sve to izdržimo. Tuga neopisiva – kaže sagovornica.
Republika / infomark