KO BI REKAO! NAJZABAVNIJA AKTIVNOST sagoreva NAJVIŠE kalorija – NE, NIJE ono na šta ste prvo pomislili!

Svi nutricionisti su saglasni da je ishrana ključ kada je zdrav život u pitanju, međutim, nema sumnje da je jedino sa fizičkom aktivnošću, idealna kombinacija. 

Naravno, postoje ljudi koji “ne bi izlazili iz teretane”, ali se čini da je ipak više onih kojima nije baš do toga. 

Mnogi se pitaju da li postoji fizička aktivnost, koja garantuje uspeh, kada je o gubitku kilograma reč, a nutricionista Nataša Đukić daje pomalo neobičan odgovor:

– Najvažnija vežba je ona u kojoj uživate dovoljno da biste istrajali i redovno je radili.


KAKAV GLUMAC! Ovo preslatko štene čeka blistava filmska budućnost! (VIDEO)Ove stvari drastično utiču na SPAVANJE! Evo ŠTA treba da promenite, ako želite lako da utonete u SAN! (VIDEO)

Ove stvari drastično utiču na SPAVANJE! Evo ŠTA treba da promenite, ako želite lako da utonete u SAN! (VIDEO)

Zapravo, u ovome i jeste caka. Zaista vam ne znači mnogo, ako ćete krenuti sa nekom aktivnošću i odustati u veoma kratkom vremenskom periodu. Važno je da nađete onu koja vam najviše prija, a nutricionistkinja daje predloge šta bi to moglo da bude:

Lagano hodanje sagoreva najmanje kalorija na sat, svega 255, dok lagana vožnja bicikla sagoreva 364 kalorije na sat. Nešto više kalorija sagoreva brza šetnja, oko 391.

Lagani aerobik i dizanje tegova sagoreva 455 kalorija, dok lagano ili umereno plivanje sagoreva 528 kalorija na sat, a sličan gubitak kalorija ima i pešačenje po brdima.

– Intezivan aerobik pripada grupi vežbi koja sagoreva više kalorija, oko 664, zatim sledi vožnja rolera – 683 kalorije, umereno trčanje – 755, trčanje uz i niz stepenice – 819 i brzo plivanje – 892 kalorije.

– Od svih tipova fizičkih aktivnosti, mnogi smatraju da je preskakanje vijače najzabavnije, a upravo ono sagoreva čak i do 1000 kalorija na sat.

Pratite nas na društvenim mrežama