KAKO UPOZNATI ODRASLOG PSA SA ŠTENETOM? Samo pratite ove korake i nećete pogrešiti!

Psi su prirodno vrlo društveni. Većina njih voli da bude u čoporu i da se druži s drugim psima. Ako imate psa, proces socijalizacije je presudan za njihov razvoj. Taj će postupak uključivati ​​upoznavanje novih pasa i ljudi. 

Ako ste vlasnik psa i imate odraslog psa s kojim već delite svoj život, predstavljanje novog štenca može biti stresno. Možda će biti teško ako ne znate šta možete da očekujete ​​ili kako to pravilno učiniti. Možda se pitate kako psa upoznati sa štenetom. Zadatak može biti težak čak i za najiskusnije vlasnike. Evo nekoliko stvari koje biste trebali znati o upoznavanju novog štenca s odraslim psom.

Andrijana Nikolić

Predstavljanje novog šteneta može biti stresno

Vladaju stariji psi

Vaš stariji pas je delio vaš život pre nego što je stiglo novo štene. Postoje određene stvari i pravila na koja je vaš stariji pas navikao, a novo štene ima zadatak da nauči kućni red od vas, kao i od vašeg starijeg psa. Štene neće znati sva pravila od trenutka kad zakorači u vaš dom, zato budite strpljivi.

Partner za igru

Štenci obožavaju da se igraju, to nije velika tajna. Od trenutka kada se opuste, tražiće druge pse s kojima će da se igraju. Ako u blizini nema drugih štenaca, usredsrediće se na vašeg psa s kojim će se igrati. Neki stariji psi će to voleti, a neki možda i ne. Bitno je da pratite kako prvo upoznavanje prođe.


OD KEČAPA, DO GAZIRANOG SOKA! 7 najčudnijih trikova za lepotu, koje primenjuju POZNATE DAME!

OD KEČAPA, DO GAZIRANOG SOKA! 7 najčudnijih trikova za lepotu, koje primenjuju POZNATE DAME!


OVAJ PAS JE PRAVI UMETNIK! Kada vidite KONAČNU VERZIJU SLIKE, ostaćete bez teksta! (VIDEO)

OVAJ PAS JE PRAVI UMETNIK! Kada vidite KONAČNU VERZIJU SLIKE, ostaćete bez teksta! (VIDEO)

Stariji pas će ispraviti ponašanje šteneta

Neki vlasnici bi mogli da se uplaše ako stariji pas zareži na malo štene. Međutim, to je sasvim normalno. Vaš stariji pas obavestiće štene ako štene radi nešto što ne bi smelo. To je njihov način da štenetu kažu da prestane da radi ono što radi. Nemojte kažnjavati svog starijeg psa zbog toga – oni vam zapravo pomažu naučiti štene novim pravilima. Međutim, trebalo bi biti sigurni da je prigovor starijeg psa primeren i da ne povredi štene.

Nadzor

Vašeg starijeg psa brzo može svladati novo, energično štene koje još uvek uči pravila. Oni će tolerirsati štene dokle god mogu, ali ako primetite bilo kakve znakove uznemirenosti, trebalo bi da ih razdvojite. 

Andrijana Nikolić

Dopustite svom starijem psu da bude sam

Baš kao i ljudi, neki psi vole da imaju malo vremena za sebe. Svakako nekoliko puta dnevno osigurajte starijem psu malo vremena. 

Nagradite svoje pse

Ako se vaši psi ponašaju dobro i lepo, dajte im nagradu. Dajte svojim psima ukusne poslastice i nagradite ih za ponašanje. Najbolji način da osigurate da se vaše štene ponaša najbolje je da mu pružite puno mentalnih i telesnih aktivnosti. Oba psa možete povesti u zajedničku šetnju, što je sjajan način da im omogućite da se vežu.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer / Infomark