Kako Lepa Brena od Fahrete Jahi? Pevaica otkrila kako je NASTAO NJEN NADIMAK i kakve to veze ima sa KOARKOM…

Showbiz vesti

Jedna od najveih jugoslovenskih zvezda, Lepa Brena, roena kao Fahreta Jahi, ispriala je kako je dobila taj nadimak zbog kojeg je kasnije postala prepoznatljiva irom regiona.

Foto: Prva TV

.

Kako je jedna devojica iz Brkog prevazila sve probleme i uspela da i danas sedi na estradnom tronu bez imalo bojazni da joj neko moe preuzeti krunu s glave, saznali smo vrativi se u njeno detinjstvo.

“Roena sam u Tuzli, a odrasla u Brkom. Otac Abid je bio medicinski tehniar, a majka Ifeta krojaica. Pored njih, rasla sam i uz stariju sestru Faketu i brata Faruka. Bili smo obina jugoslovenska porodica. Kada pomislim na detinjstvo, setim se divnih jutara i prelepog mirisa koji je dopirao iz kuhinje dok je moja majka spremala doruak. Zatim bi sela za mainu, poela da ije i peva sevdalinke”,prisea se folk zvezda, prenosi pulsonline.rs.

Osnovnu kolu zavrila je u Brkom, a aktivno se bavila i sportom.

“Mnogo sam volela koarku i trenirala sam je u lokalnom klubu Partizan. Sve devojke su imale kratka imena po kojima ih je trener Vlada dozivao. Jedino mu se nije dopadalo moje ime jer mu je bilo komplikovano da me zove Fahreta. Jednom mi je pred poetak utakmice rekao: “Zvau te Brena.” Tog dana sam igrala najbolje i dala najvie koeva. Zahvaljujui treneru Vladi, ceo grad je poeo da me zove Brena”, sea se pevaica i dodaje da joj je nepoznati mukarac u sedmom razredu osnovne kole prorekao da e postati zvezda:

“S majkom sam otila kod kominice Sene na kafu. Odjednom se na vratima pojavio stariji ovek i traio au vode. Pogledao me je i pitao: “ija si?”, a majka mu je odmah odgovorila: “Moja je, valjda se vidi da liimo.” Tada je rekao: “Kao to je poznat Tito, tako e biti poznata i ona.” Svi smo ga pogledali zgranuto jer smo mislili da pria gluposti. Ali onda je dodao: “Nisam lud, bie veoma uspena ena. Putovae dokle ti pogled dopire, imae novca koliko rukama moe da zgrne u naruje.” Zamolio me je da svaki put kada ga se setim zapalim sveu za njega. To inim i danas!”