Kako bi vam se ostvarila NEOSTVARENA želja, morate da uradite OVO


Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave dan posvećen Svetom apostolu Onisimu

Sveti apostol Onisim, bio je čovek čiji život najbolje svedoči o tome da, kada se u nešto veruje i na tome marljivo radi, ništa nije nemoguće.

Pročitajte još: Danas se slavi SVETI AVKSENTIJE: Verovanje kaže da se uz ove reči ispunjavaju želje, a jedan običaj treba da ispoštujemo

Prema legendi u koju veruju svi hrišćani, osim dvanaest velikih apostola koji su poznavali Isusa i bili njegovi prvi učenici, Bog je izabrao još sedamdeset drugih apostola koji će propovedati Jevanđelja i širiti hrišćanstvo. Jedan od tih “malih apostola” bio je i Sveti Onisim.

Priča kaže da je Onisim bio rob jednog uglednog i bogatog čoveka u Frigiji pre nego što je pobegao u Rim i, čuvši Jevanđelje od apostola Pavla, poželeo da postane hrišćanin. Krstio se, a kako je ubrzo i njegov vlasnik postao hrišćanin, njih dvojica su se izmirili i postali prijatelji i bliski kao braća.

U pomirenju vlasnika i bivšeg roba veliku ulogu je odigrao apostol Pavle koji je napisao pismo Onisimovom vlasniku koja se i danas smatra jednim od najdirljivijih pisanih sastava koji postoje u Svetom Pismu

Molimo te za čedo moje Onisima, kojega rodih u okovima svojim… Jer možda se zato i rastade s tobom za kratko da ga dobiješ za vječnost, ne više kao roba, nego više od roba, brata ljubljenoga…

.Sveti Onisim kasnije je postao episkop i dugo je i pravedno vodio hrišćansku zajednicu. Prema predanju, njegovo telo je uzela neka bogata žena i sahranila ga u srebrnom kovčegu 109. godin. Sveti apostol Onisim zaštitnik je svih ljudi koji, bez obzira na svoje poreklo, vrednim i marljivim trudom, stižu do rezultata.

Pročitajte još: MESOPUSNA NEDELJA: Evo šta nikako ne smete da radite danas

Imate san? Otiđite danas do crkve i pomolite se ovom svetitelju. NJegov život uči da ništa nije nemoguće i da je, uz pomoć i blagoslov Hrista, svaki san dostižan i ostvariv.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Novost / Infomark