Ivana Mihić počela da se bavi poljoprivredom


Foto: Youtube/Printscreen/RTS Kulturno-umetnički program – Zvanični kanal

Glumicu Ivanu Mihić nemamo prilike da tako često vidimo u filmovima i serijama novijeg doba, a isto tako ni na javnim događajima. Ipak, ona je aktivna na svom nalogu na Instagramu, pa se tako pohvalila i novim zanimanjem.

Naime, ona je pokazala šta to uzgaja na svom placu, a kako se čini, ima raznog voća i povrća.

– Naše neprskano povrće i voće podrška je trudu da se zdravije hranimo. Zemlja na našem placu po kvalitetu je pete kategorije što je za gajenje povrća loša startna pozicija. Ima gline, pa je teško i okopavati i pleviti. I pored tih prepreka uspevamo da odgajimo nekoliko kultura – napisala je Ivana, pa nastavila:

– Pomoć komšija i prijatelja poljoprivrednika od velikog je značaja. Tako smo, na primer, uspeli da nabavimo stajsko ovčije đubrivo, da instaliramo zalivanje “kap po kap”… Sećam se kad smo zasadili prvu “baštu”, moji roditelji i ja, osamdesetih godina, svakodnevno smo je obilazili i sedeći na klupici zagrljeni posmatrali njen razvoj.

Proletos sam tako i ja, po završenoj sadnji i formiranju leja, sela na istu tu “klupicu sa pogledom” a telom mi je prostrujala čudesna milina. Moja majka je odvrnula česmicu i pustila vodu kroz sistem za zalivanje. Nega upravo zasađenih života tada je počela i traje još uvek, a plodovi svakodnevno pristižu.

Bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

02:08

ESPRESO ANKETA: Da li biste dali svom detetu HPV vakcinu, besplatna je i lekari su za

(Espreso)





Espreso / Infomark