Instagram povlači Boomerang i Hyperlapse iz prodavnica aplikacijaZapravo je iznenađujuće što je Instagramu bilo potrebno ovoliko vremena da ih ukine…

Foto: Pixabay

Instagram se ne pozdravlja samo sa IGTV aplikacijom, jer kako piše TechCrunch, mnogi su primetili da su Instagram-ove samostalne aplikacije Boomerang i Hyperlapse nestale iz prodavnica aplikacija.

Boomerang je bio dostupan za Android na Google Play-u preko direktnog linka, ali pretrage nisu davale rezultate.

Kompanija Meta kaže da je Instagram povukao aplikacije “kako bi se bolje fokusirao na glavnu aplikaciju (Instagram).”

Podaci Apptopia-e sugerišu da je Instagram povukao Boomerang i Hyperlapse iz prodavnica nakon 1. marta. Boomerang je i dalje bio relativno popularna aplikacija, sa prosečnih 26.000 preuzimanja dnevno, pre nego što je ukinut, kaže Apptopia.

Ipak, ovo nije preveliko iznenađenje.

Aplikacije Boomerang i Hyperlapse su se pojavile u vreme kada su telefoni imali ograničene performanse. Hyperlapse je nudio bolje iskustvo snimanja time-lapse videa na nekim uređajima. Međutim, ove aplikacije su već integrisane u glavnu Instagram aplikaciju.

Aplikacija Layout, koja se koristi za kreiranje kolaža, još uvek je dostupna za preuzimanje, ali kako je i ona je već integrisana u glavnu Instagram aplikaciju očekuje se i njeno povlačenje iz prodavnica aplikacija.

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Do Follow Telegraf / Infomark