IDITE IZ UKRAJINE! Javio se ambasador Srbije u Kijevu

“Na sajtu ambasade Srbije u Ukrajini postavljena je preporuka našeg Ministarstva spoljnih poslova građanima Srbije da do daljeg ne planiraju putovanja u tu zemlju, a svima koji žive u Ukrajini, a mogu da rade i onlajn, da je napuste zbog aktuelne krize”, rekao je Jovanović u informativnom programu televizije Tanjug.

On je potvrdio da je ambasada neprekidno na raspolaganju svim našim građanima i da je u svakodnevnoj telefonskoj i onlajn komunikaciji sa mnogima koji se javljaju da potraže savet ili se informišu.

Ambasador je ukazao da se u našoj ambasadi u Kijevu prate potezi drugih diplomatskih predstavništava i da on lično komunicira sa brojnim stranim diplomatama.

Govoreći o trenutnoj situaciji i mogućnosti eskalacije krize, Jovanović je podsetio da se na Zapadu već danima licitira i najavljuje početak ruske invazije na Ukrajinu, ali da su “svi svedoci da se ništa od toga nije dogodilio”.

– Te najave ruskog napada koje stižu sa Zapada ne utiču previše na građane Ukrajine. Sam predsednik Zelenski je u više navrata izlazio pred javnost u nameri da umiri građane i pozove ih da ne paniče. On je čak i u razgovoru sa predsednikom Bajdenom apelovao da smanje tenzije, jer sve to loše utiče na ukrajinsku ekonomiju i na svakodnevni život građana, doprinosi skoku cena i rastu inflacije – podsetio je u Vestima Tanjug TV ambasador Jovanović.