Elon Mask tvitovao na ćirilici: Milijarder ćiriličnim slovom Ć zbunio ljudeInternet još uvek zbunjen zbog tvita Elona Maska…

Ilon Mask / Foto: Tanjug/AP

Generalni direktor kompanije Tesla i jedan od najpoznatijih i često najkontroverznijih milijardera na svetu, Elon Mask, pre manje od sat vremena naizgled je tvitovao na ćirilici i time zaludeo internet raznim teorijama.

U odgovoru na taj tvit dodatno je zbunio ljude napisavši “tau > pi”.

Međutim, po svemu sudeći ovo nisu naznake da milijarder planira posetu Srbiji ili da pokazuje svoje poreklo, kako su razne teorije zavere na internetu često govorile.

Simbol ℏ, koji je Mask tvitovao, označava Plankovu konstantu koja je konstanta proporcionalnosti i povezuje energiju i frekvenciju fotona.

Izgleda da se milijarder pomalo vraća svojim korenima, imajući u vidu da je studirao fiziku.

Elon je studirao fiziku i biznis na Vorton školi. Iako je njegovo poslovno obrazovanje bilo odlično, milijarder priznaje da je definitivno više voleo fiziku.

Što se tiče poruke “tau > pi”, to je najverovatnije znak podrške milijardera rastućoj zajednici matematičara koja smatra da iz matematike treba izbaciti Pi, a umesto njega koristiti tau, jer smatraju da bi to učinilo matematiku jednostavnijom, lakšom i još lepšom.

Video: Ilon Mask, biznismen i genije koji planira da pravi grad na Marsu

(Telegraf.rs)

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Do Follow TELEGRAF izvor by [author_name]