EKSPRESAN ODGOVOR! Vimbldon BRUTALNO UZVRATIO čelnicima ATP-a!

Ubrzo je stigao odgovor i sa Vimbldona, u vidu saopštenja u kome se navodi da organizatori Vimbldona žale zbog odluka druge strane, da poštuju njihovo mišljenje, ali da stoje pri svojim, ranije donetim odlukama:

– Obraćamo se kao odgovor na odluke ATP, WTA, kao i ITF da ne dozvoli dodeljivanje poena na Vimbldonu 2022. godine. Poštujemo različito mišljenje od našeg koje je takvo da se zabranjuje učešće ruskih i beloruskih igrača na turniru ove godine i zaista žalimo što je uticala na pojedince.

– Shodno odluci vlade Velike Britanije da ograniči nastup ruski uticaj na globalnom nivou imajući u vidu njihovu Vladu, industriju, sport i druge institucije, ostajemo pri odluci koju smo doneli kao Vimbldon.

– Kao dodatak, nismo spremni da  prihvatmo uspeh ili eventualno učešće na turniru koji bi mogao da se iskoristi kao benefit propagandne mašine režima u Rusiji, koji kontroliše državne medije i koji kroz istoriju koristi uspehe sportista kao podršku narativa naroda Rusije.


CEO SVET JE OVO ČEKAO! Federer OTKRIO kada odlazi u PENZIJU! Nikad EMOTIVNIJI intervju Švajcarca!ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Novak zbog SKANDALOZNE ODLUKE ATP-a GUBI prvo mesto posle VImbldona! Neće biti ni drugi, EVO na koje mesto PADA!

ŠOK NAD ŠOKOVIMA! Novak zbog SKANDALOZNE ODLUKE ATP-a GUBI prvo mesto posle VImbldona! Neće biti ni drugi, EVO na koje mesto PADA!

U saoptenju se još navodi i žaljenje zbog odluke ATP, WTA i ITF-a.

– Želimo da iskažemo duboko razočaranje zbog odluke da se ne dodele poeni ta ranking. Verujemo da su ove odluke u disproporciji sa vanrednim i esktremnim okolnostima ove situacije i pozicije u kojoj smo se našli, kao i da štete igračima na turu.

– Razmišljamo o našim opcijama u ovom momentu i revidiramo našu poziciju, imamo i razgovore sa kolegama sa ostalih grend slemova. U međuvremenu ostajemo fokusirani na planove za turnir ove godine –  navodi se u saopštenju Vimbldona.

Pratite nas na društvenim mrežamaInformer / Infomark