DIREKTNO IZ NOVOG SADA SJAJNA IDEJA TRI MLADIĆA! Prvi jutjub kanal za osobe sa invaliditetom!

U školi smo moji drugari i ja zavoleli medije, pošto su nam stalno dolazile javne ličnosti i to je bilo propraćeno i od strane medija. Imali smo školsku radio stanicu gde je naš drugar Aleksandar vodio svoju radio emisiju, koju smo mogli uživo pratiti na časovima. Dimitrije i ja smo zavoleli video montažu, kojoj nas je naučio naš nastavnik Petar. Tada smo snimali razna dešavanja u našoj školi profesionalnom kamerom – priseća se Dejan Kordin, mladi grafičar iz Novog Sada a prenosi portal mojnovisad.com.

Od 2016. godine Dejan se redovno javlja u Nacionalnu službu za zapošljavanje, Dimitrije odlazi u Sombor, gde pohađa dnevni boravak, dok se Aleksandar vraća za rodni Radičević. Drugari su neprestano u kontaktu.

Mene NSZ jednom godišnje zove da radim javne radove koji traju po četiri meseca, a plata je jako mala, u proseku iznosi 20.000 dinara – naglašava Dejan.

Pre dve godine, oni dolaze na ideju da otvore svoj Jutjub kanal koji se zove StudioDAD (skraćeno od Dejan, Aca, Dimitrije). Na kanalu objavljuju kulturno-verske sadržaje, a u planu imaju i da realizuju video sadržaje o svakodnevnom životu osoba sa invaliditetom.

Aleksandar Kalabić ističe kako su im profesori u školi “Milan Petrović” bili divni, i da su upravo uz njih i zavoleli medije, prenosi Blic. 
Republika / infomart